Boekpresentatie Gouden Oogst

Boekpresentatie Gouden Oogst

Geplaatst op donderdag 15 maart 2018
 

15 April 2018 is dr. Wim Verboom 50 jaar werkzaam als theoloog. Eerst als predikant in diverse kerkelijke gemeenten, later als docent en hoogleraar aan de universiteit. Door de jaren heen zag hij zichzelf steeds opnieuw geplaatst voor diepgaande vragen, die leidden tot  theologische keuzes. Daarbij wist hij zich geïnspireerd door medetheologen uit verleden en heden.

 

Dit alles komen uitgebreid aan de orde in de theologische autobiografie van dr. Verboom die binnenkort verschijnt onder de titel Gouden oogst. Op donderdag 12 april a.s. wordt dit boek gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in de Dorpskerk te Hierden.

 

De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).  Sprekers zijn naast de auteur dr. Verboom: ds. E.K. Foppen, drs. P.J. Vergunst en prof.dr. G. van den Brink. De avond wordt geleid door de plaatselijke predikant ds. M. van Leeuwen.

 

Adres: Zuiderzeestraatweg 149, 3849 AD Hierden.

 

Voor vragen over het boek of de presentatie kunt u contact leggen met Jako van Gorsel

 

In dit persoonlijke boek beschrijft Verboom zijn ontwikkeling van student via gemeentepredikant tot hoogleraar. Een rode lijn daarin is de toenemende betekenis die de notie van het verbond voor hem kreeg. Ook beschrijft hij de ontwikkelingen in samenleving, de wetenschap en de  kerk. Daarmee biedt hij met zijn boek een waardevol en boeiend tijdsbeeld van een halve eeuw kerk en theologie.

 

Dr. W. Verboom was predikant in de hervormde gemeenten van Benschop, Waddinxveen en Hierden en onder andere hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Leiden.