Onbevangen

de wijsheid van de liefde

Auteur(s): Johan Goud

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 16,99
Het streven vrij te zijn van oordeel en vooroordeel is een voorwaarde van alles wat ertoe doet. In het bijzonder van wat Levinas de 'wijsheid van de liefde' noemde: een wijsheid die zich overal daar bevindt waar de liefde in het midden geplaatst, geïnterpreteerd en geleefd wordt.
Het streven vrij te zijn van oordeel en vooroordeel is een voorwaarde van alles wat ertoe doet. In het bijzonder van wat Levinas de 'wijsheid van de liefde' noemde: een wijsheid die zich overal daar bevindt waar de liefde in het midden geplaatst, geïnterpreteerd en geleefd wordt. Precies daar waar mogelijk ook 'God' te vinden is.
Dit boek is daarom een pleidooi voor onbevangenheid. In een reeks essays komen diverse thema's aan de orde: eerlijkheid en autobiografie, inspiratie en creativiteit, spot en humor, de angst voor het kwaad en de dingen die uit ons bewustzijn dreigen te verdwijnen. Ze worden telkens gecombineerd met overdenkingen naar aanleiding van bijbelpassages.
Onbevangen wordt gepubliceerd ter gelegenheid van het afscheid van Johan Goud als remonstrants theoloog en predikant (1984-2015).

Johan Goud (1950) groeide op in Dordrecht, studeerde theologie en filosofie in Amsterdam (VU) en Tübingen en promoveerde cum laude in Leiden. Hij was remonstrants predikant in Eindhoven en Zuid-Limburg (1984-1990) en in Den Haag (1990-2015). Daarnaast was hij van 1999 tot 2015 hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, in vrijzinnige godsdienstfilosofie en in theologische esthetica (religie en zingeving in literatuur en kunst). Hij schreef en redigeerde vele boeken en artikelen over filosofische en theologische thema's, levensbeschouwing en literatuur.
 
ISBN 9789021143866
Subtitel de wijsheid van de liefde
Aantal bladzijdes 128
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 12 mm
NUR code 700
Imprint Meinema, Uitgeverij

Een mooie bundel preken, overpeinzingen en meditaties van een emeritus predikant en hoogleraar, die laat zien hoe er over de grote thema’s als het kwaad, het geloof, God en schepping zinvol kan worden gesproken, veel onzin kan worden ontmaskerd, en er toch ruimte overblijft voor de lezer om zijn of haar eigen gedachten te ontwikkelen. Met name het stuk over de humor is een aanrader.

Kerk en Theologie

 

Schrijf uw eigen beoordeling