Ontelbare enkelvouden

dr. Anne Mankes-Zernike (1887-1972); een biografie

Auteur(s): Froukje Pitstra

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 35,99
Een biografie die recht doet aan het veelzijdige leven van Anne Zernike: eerste predikante van Nederland, kunstliefhebster, vredesactiviste, vrouw van de jong overleden kunstenaar Jan Mankes. Anne Zernike leefde in de tumultueuze eerste helft van de twintigste eeuw.

Gratis verzending binnen Nederland!

Een biografie die recht doet aan het veelzijdige leven van Anne Zernike: eerste predikante van Nederland, kunstliefhebster, vredesactiviste, vrouw van de jong overleden kunstenaar Jan Mankes.

Anne Zernike leefde in de tumultueuze eerste helft van de twintigste eeuw. Een tijd waarin ze uitgroeide tot een publiek figuur, als eerste Nederlandse predikante (in de doopsgezinde gemeente Bovenknijpe). In deze biografie worden vele facetten van haar rijke, complexe leven opgeroepen en beschreven: haar liefde voor de kunsten, haar opvatting over het predikantschap van vrouwen en over de vrouwenbeweging, haar worsteling met het pacifisme en haar radicale opvattingen over vrijzinnigheid en geloof.
Anne Zernike bewoog zich over alle 'verzuilde' verbanden heen in verschillende politieke en maatschappelijke stromingen.

Froukje Pitstra is werkzaam als universitair docent aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. In juli 2014 promoveerde ze met deze biografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 
ISBN 9789021143774
Subtitel dr. Anne Mankes-Zernike (1887-1972); een biografie
Aantal bladzijdes 480
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 170 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 30 mm
NUR code 681
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling