Onze Vader

christelijk spreken over God

Auteur(s): Jan Muis

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 33,50
Onze postmoderne, seculiere en multiculturele context vraagt om een nieuwe reflectie over God. Deze godsleer beantwoordt de vraag wie de God is tot wie christenen het Onze Vader bidden.

Gratis verzending binnen Nederland!

Onze postmoderne, seculiere en multiculturele context vraagt om een nieuwe reflectie over God. Deze godsleer beantwoordt de vraag wie de God is tot wie christenen het Onze Vader bidden. Deze God is niet alleen liefdevol; Hij/zij is evenzeer heilig en rechtvaardig. Hij is geen uitvergroot mens, maar in zijn omgang met mensen de volstrekt Verhevene.

Voor veel mensen is 'God' een leeg woord geworden waar ieder zijn eigen invulling aan kan geven. Christenen zijn mensen die het Onze Vader bidden. In dit boek wordt onderzocht welke inhoud het woord 'God' krijgt wanneer het Onze Vader gebeden wordt.
Welke inhoud hebben de woorden Vader, Naam, Koning en Schepper? Welke betekenis hebben de liefde, de heiligheid, de rechtvaardigheid, de macht en de eeuwigheid die het Onze Vader expliciet of impliciet aan God toekent? Voor het begrijpen van deze 'eigenschappen' van God wordt een nieuw denkkader ontwikkeld waarin Gods daden en zijn relaties met mensen centraal staan. Het boek besluit met de vraag of onze Vader werkelijk bestaat.


Jan Muis (1952) is hoogleraar dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam.
 
ISBN 9789023928669
Subtitel christelijk spreken over God
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 436
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 29 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een must voor iedereen die zoekt naar een doorwrochte geloofsverantwoording, waarbij het mysterie van God bewaard blijft.

Woord & Dienst

 

Dit boek is een prestatie van formaat.

Kontekstueel, nr.1, september 2016

Schrijf uw eigen beoordeling