Eeuwig leven

agamben & de theologie

Auteur(s): Rinse Reeling Brouwer

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 15,99
Reeks Oratio Voor de filosoof Giorgio Agamben is graven in oude lagen van de theologie onontbeerlijk om te begrijpen hoe de mensheid in onze cultuur over zichzelf spreekt. Deze cultuur is vastgelopen in een doldraaiend systeem, dat het naakte leven van mensen uitschakelt juist door het in te schakelen.
Reeks Oratio

Voor de filosoof Giorgio Agamben is graven in oude lagen van de theologie onontbeerlijk om te begrijpen hoe de mensheid in onze cultuur over zichzelf spreekt. Deze cultuur is vastgelopen in een doldraaiend systeem, dat het naakte leven van mensen uitschakelt juist door het in te schakelen. Het zoeken is nu naar een levensvorm die de schakelknop uitzet. Deze valt wijsgerig als 'onwerkzaamheid' te benoemen en in geloofstaal als 'eeuwig leven'.
Rinse Reeling Brouwer verkent in dit essay de uitdaging die van Agambens inzichten uitgaat voor de theologie en brengt onder meer de stem en het spreken, het rijk en de heerlijkheid, de wet en de sabbat ter sprake. Hij leert van Agamben, denkt met hem mee, gaat met hem in gesprek, spreekt hem soms tegen, weet zich dan weer door hem in verlegenheid gebracht.

Dit is een uitgave van Uitgeverij Sjibbolet.

Rinse Reeling Brouwer is verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit. Bij de vestiging Amsterdam bekleedt hij de Miskotte/Breukelman-leerstoel voor Bijbelse hermeneutiek. Bij de vestiging Groningen is hij universitair hoofddocent voor Theologiegeschiedenis.
 
ISBN 9789491110283
Subtitel agamben & de theologie
Aantal bladzijdes 88
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 148 mm
Hoogte 237 mm
Dikte 8 mm
NUR code 700
Imprint Uitgeverij Sjibbolet
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling