Oorsprong en vrijheid

en ik werd die ik was gebleven

Auteur(s): Gerard Visser, Elsbeth Greven

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 17,50
Een wezen is vrij wanneer het in zijn element is. Gesteld dat vrijheid zo elementair is als de lucht die we ademen, kan het wezen van vrijheid dan in het vrije worden gezocht?
Een wezen is vrij wanneer het in zijn element is. Gesteld dat vrijheid zo elementair is als de lucht die we ademen, kan het wezen van vrijheid dan in het vrije worden gezocht? Dit vrije spreidt zich voor ons uit in het heden, maar het stijgt ook op uit onszelf, uit een leegte in de grond van de ziel die aan denken en willen voorafgaat. Het vrije van de ziel is gelegen in een ontvankelijkheid, die onafhankelijk is binnen haar eenheid met de oorsprong, die haar, met Meister Eckhart gesproken, innerlijk verwijdt en omvangt.

Oratio is de essay-reeks van Uitgeverij Sjibbolet. Prominente denkers werpen licht op vraagstukken op het gebied van religie, cultuur en filosofie.

Gerard Visser doceerde gedurende dertig jaar cultuurfilosofie aan de Universiteit Leiden. In zijn wijsgerig onderzoek werkt hij aan een trilogie over het thema 'gelatenheid', waarvan een eerste deel, 'Gelatenheid. Gemoed en hart bij Meister Eckhart', is verschenen. 
ISBN 9789491110221
Subtitel en ik werd die ik was gebleven
Aantal bladzijdes 84
Bindwijze Paperback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 146 mm
Hoogte 235 mm
Dikte 8 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Schrijf uw eigen beoordeling