Religie zonder God

een dialoog

Auteur(s): Theo de Boer, Ger Groot, Elsbeth Greven

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 18,50
Wat moeten we vandaag de dag aan met God en het hardnekkige verschijnsel 'godsdienst'? Valt er nu nog iets redelijks te zeggen over transcendentie, het hart van de religie?
Wat moeten we vandaag de dag aan met God en het hardnekkige verschijnsel 'godsdienst'? Valt er nu nog iets redelijks te zeggen over transcendentie, het hart van de religie? Theo de Boer en Ger Groot - ooit leermeester en student - gaan hierover een gesprek aan vanuit een verschillende achtergrond (protestant en katholiek). De god van de rationele, natuurlijke theologie is gestorven, aldus De Boer, maar dat was maar één gestalte waarin mensen diens mysterie kunnen ondergaan. God is voor de religie helemaal niet zo belangrijk, voert Groot aan. Het leven krijgt allereerst betekenis door de ervaring van het ritueel.

Oratio is de essay-reeks van Uitgeverij Sjibbolet. Prominente denkers werpen licht op vraagstukken op het gebied van religie, cultuur en filosofie.

Theo de Boer is emeritus hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Ger Groot is bijzonder hoogleraar filosofie en literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen en universitair hoofddocent filosofische antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
 
ISBN 9789491110054
Subtitel een dialoog
Aantal bladzijdes 120
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 147 mm
Hoogte 236 mm
Dikte 9 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

De artikelen van de twee zijn niet eenvoudig en zelfs weerbarstig, juist omdat ze de valkuilen van het Dawkins-debat vermijden. Maar de dialoog Religie zonder God is daarmee wel een fascinerender onderneming dan er nog maar eens met de hamer op los gaan, of betogen dat de hamer eigenlijk ook maar een aambeeld is.

NRC Handelsblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling