Gesprekken aan tafel

Auteur(s): Maarten Luther, Herman Westerink, Mirjam Nieboer

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 22,95
Gesprekken aan tafel is een bonte verzameling ernstige beschouwingen, persoonlijke ontboezemingen, pittige aforismen, maatschappijkritische en soms ook uitgesproken grappige uitspraken van Maarten Luther (1483-1546). Ze zijn genoteerd door de vele tijdelijke inwonende kostgangers die allemaal aan de eettafel van de gastvrije familie Luther meeaten (vlees, brood) en meedronken (bier).

Gratis verzending binnen Nederland!

Gesprekken aan tafel is een bonte verzameling ernstige beschouwingen, persoonlijke ontboezemingen, pittige aforismen, maatschappijkritische en soms ook uitgesproken grappige uitspraken van Maarten Luther (1483-1546). Ze zijn genoteerd door de vele tijdelijke inwonende kostgangers die allemaal aan de eettafel van de gastvrije familie Luther meeaten (vlees, brood) en meedronken (bier). Het lezen van Luther is een uitdaging. Zijn ideeën maken op het eerste gezicht een dogmatische, strenge en soms ook ongenuanceerde indruk. Wie verder leest zal snel merken dat het Luther in zijn theologie altijd te doen is om het subtiele en onzekere samenspel tussen God en mens dat wordt uitgedrukt in het woord 'geloof'.
De centrale thema's in deze selectie van tafelgesprekken zijn de aanvechting, de verborgenheid van God en de relatie tussen kerk en staat. Ook zijn er teksten over de persoon en het leven van Luther opgenomen, naast diens theologische compacte en doorwrochte betogen en spontane, vaak hoekige en barse uitspraken.
Luthers denken, dat handelt om de problematiek van de relatie van het subject tot zichzelf, de wereld en God, blijkt verrassend modern.
 
ISBN 9789491110177
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 200
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 131 mm
Hoogte 205 mm
Dikte 23 mm
NUR code 700
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Schrijf uw eigen beoordeling