Ouderen doen ertoe

hoe de oudere mens vanuit een (zorg)gemeenschap van betekenis kan zijn

Auteur(s): Margriet Sprong-Brouwer

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 19,99
Mantelzorgers en buurtbewoners worden steeds meer betrokken bij zorg- en dienstverlening aan ouderen. Bij alle verandering lijkt één trend onveranderlijk.
Mantelzorgers en buurtbewoners worden steeds meer betrokken bij zorg- en dienstverlening aan ouderen. Bij alle verandering lijkt één trend onveranderlijk. In onze omgang met ouderen is vooral sprake van eenrichtingsverkeer van vitale mensen naar zorgbehoeftige ouderen. De auteur van dit boek houdt een warm pleidooi voor tweerichtingsverkeer met een werkelijke dialoog.

Zorgbehoeftige ouderen hebben genoeg te bieden aan andere generaties en verlangen ernaar om van betekenis te zijn. Wat kunnen zorgaanbieders concreet met deze verlangens doen en hoe kunnen zij ouderen zichtbaarder maken in onze maatschappij?
Dit boek schetst hiervoor een denkkader en geeft daarnaast ook praktische handvatten. Centraal staat de open zorggemeenschap waarin delen, helen en vieren sleutelbegrippen zijn. Deze begrippen zijn goede aanknopingspunten om ouderen daadwerkelijk van betekenis te kunnen laten zijn. De auteur geeft ook ruime aandacht aan zingevingsvragen van ouderen en laat zien hoe deze verweven zijn met de dagelijkse zorg- en dienstverlening.
Dit boek is een must voor bestuurders, managers, beleidsmakers en iedereen die affiniteit heeft met de ouderenzorg.

Drs. Margriet Sprong-Brouwer is theologe en moeder. Ze werkt als geestelijk verzorger bij zorgorganisatieRiederborgh in Ridderkerk. Ze schreef dit boek in opdracht van Riederborgh en in samenwerking met het lectoraat Media, Religie en Cultuur van de Christelijke Hogeschool Ede.
 
ISBN 9789023927716
Subtitel hoe de oudere mens vanuit een (zorg)gemeenschap van betekenis kan zijn
Aantal bladzijdes 240
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 23 mm
NUR code 752
Imprint Boekencentrum

Ook voor geestelijk verzorgers werkzaam in zorginstellingen zonder christelijke signatuur is het een kunst om relaties tussen bewoners onderling, tussen zorgmedewerkers, bewoners en mantelzorgers, tussen buurtbewoners en bewoners te stimuleren en te helpen ontwikkelen. Deze relaties ontstaan niet vanzelf, daarvoor heb je een visie, een plan, motivatie en menskracht nodig. Dit boek geeft ruim voldoende theoretische basis en praktische voorbeelden waar inspiratie uitgehaald kan worden.

Tijdschrift Geestelijke Verzorging

 

Schrijf uw eigen beoordeling