Ouderling in de praktijk

inspirerende ervaringen van (andere) ambtsdragers

Auteur(s): Jaap van der Giessen, Samuel Visser

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 18,50
Ouderling zijn is vaak een eenzaam werk. Je gaat alleen op pad en mag achteraf niet veel vertellen over je bezoeken wegens ambtsgeheim.
Ouderling zijn is vaak een eenzaam werk. Je gaat alleen op pad en mag achteraf niet veel vertellen over je bezoeken wegens ambtsgeheim. Dit boek wil ouderlingen inspireren door collega-ouderlingen aan het woord te laten.
In Ouderling in de praktijk vertellen 28 ambtsdragers over hun ervaringen in het kerkenwerk. Aan de hand van tien thema's delen ze hun verhalen. Het gaat bijvoorbeeld over huisbezoek, vergaderwerk en de samenwerking met andere pastoraal werkers in de kerk. Aan bod komt ook wat energie vraagt of juist geeft en hoe je zelf gevoed wordt. Het boek bevat eerlijke verhalen van meer en minder ervaren ouderlingen. Ervaringen waar je je eigen bevindingen aan kunt spiegelen.
De ouderlingen komen uit diverse kerkverbanden, het gaat om mannen en vrouwen afkomstig uit het hele land en met een verschillende staat van dienst. Kortom: verschillende mensen met heel verschillende achtergronden en heel verschillende inzichten. Dat maakt het extra leuk en leerzaam om te lezen.

Jaap van der Giessen werkt als gemeenteadviseur in dienst van de Protestantse Kerk in Nederland; toerusting van ouderlingen is een van zijn taken. Hij is ambtsdrager geweest in Amersfoort en Zoetermeer.
Samuel Visser is zelfstandig communicatie-adviseur. Hij was ambtsdrager in
Veenendaal (CGK) en Woerden (samenwerkingsgemeente van de Christelijke
Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk vrijgemaakt).
 
ISBN 9789023970460
Subtitel inspirerende ervaringen van (andere) ambtsdragers
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 23 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Een informatief, eigentijds en bruikbaar boek, dat een goed beeld geeft van de manier waarop veel ouderlingen hun taak vervullen. ~ NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling