Over ons

Boekencentrum Uitgevers is als crossmediale uitgeverij actief op het gebied van theologie,  cultuur, zingeving, literatuur en lifestyle. Persoonlijk en deskundig zijn belangrijke waarden in onze aanpak. Auteurs ontvangen professionele begeleiding vanaf het moment van idee-vorming tot het moment dat de uitgave op de markt verschijnt (en vaak nog ver erna). En heeft u als boekhandel of als lezer een vraag? Wij zijn u graag van dienst!

Sinds de oprichting in 1935 is het aantal imprints waaronder uitgaven verschijnen gestaag uitgebreid:

- Uitgeverij Boekencentrum: theologie, religie, lifestyle
- Uitgeverij Jes!: non-fictie voor kinderen en jongeren
- Uitgeverij Meinema: religie, zingeving, spiritualiteit
- Uitgeverij Mozaïek: fictie, kinderboeken
- Tijdschriften: kerk, religie en samenleving

Boekencentrum Uitgevers is sinds 2017 onderdeel van VBK Uitgevers en gehuisvest bij VBK Media in Utrecht. Onze boeken zijn verkrijgbaar via elke professionele boekhandel in Nederland (en Vlaanderen) zoals de zelfstandige boekhandels, Bol.com, Libris, Bruna en de grote christelijke boekhandels verenigd in Byblos.


De oprichters hadden in 1935 geen flauw idee van de ontwikkelingen vanaf het begin van de eenentwintigste eeuw. Ontwikkelingen die wij niet alleen op de voet volgen, maar waar we ook op inspelen. Boekencentrum Uitgevers is binnen haar segment trendsetter als het gaat om digitalisering. Ze biedt een groot deel van haar titels ook aan als e-book via alle webwinkels en uitleenmodellen. Daarnaast exploiteert Boekencentrum diverse digitale platformen. Ook in de marketing willen we innovatief zijn door de mogelijkheden die online ons te bieden heeft te benutten: websites, weblogs, social media en apps.