Overvloed en overgave

een caleidoscopisch geloofsboek

Auteur(s): Arjan Plaisier

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 17,50
Dit boek is een liefdesverklaring aan God van de overvloed en daarom een pleidooi voor geloof als overgave.God lijkt vandaag de dag vaak een verdwijnende stip aan de horizon en het geloof een verlegenheid. Anderzijds is het geloof soms net een kant- en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit.Dit caleidoscopisch geloofsboek biedt een weerwoord, geschreven vanuit ontroering en passie.
Dit boek is een liefdesverklaring aan God van de overvloed en daarom een pleidooi voor geloof als overgave.

God lijkt vandaag de dag vaak een verdwijnende stip aan de horizon en het geloof een verlegenheid. Anderzijds is het geloof soms net een kant- en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit.
Dit caleidoscopisch geloofsboek biedt een weerwoord, geschreven vanuit ontroering en passie. De auteur kiest veelzijdige beelden als hij spreekt over openbaring van God, zoals de literaire categorieën van epiek, lyriek, dramatiek en didactiek. Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden: de lente-, de zomer-, de herfst-, en de wintergestalte. Bij het spreken over de kerk gebruikt hij vier beelden van instituten die voor veel mensen van nu herkenbaar zijn: ziekenhuis, theater, parlement en tempel.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met vragen rond God, geloof en kerk en verlangt naar vrijheid en vreugde. Het richt zich op alle welwillende lezers die serieus kennis willen maken met de christelijke traditie, ook als ze min of meer op afstand hiervan staan.
 
ISBN 9789023926788
Subtitel een caleidoscopisch geloofsboek
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 18 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Een prachtig boek, dat overloopt van geloofsvreugde. Ik hoop dat niet alleen de PKN zich erdoor laat inspireren, maar dat ook velen uit ons pinksterbeweging zich erdoor laten verrassen en bemoedigen.

De Parakleet

 

Dit boek moet iedereen lezen. Het is een meeslepende gids over geloven, over christen-zijn en over de kerk vandaag, waarin het tintelt van leven.

De Nieuwe Koers

 

De link naar het interview in het ND van 7 juni 2013: http://www.nd.nl/artikelen/2013/juni/05/-laat-de-leeuw-brullen-in-de-kerk?source=deb4182e6807b3eccc292df23bf2982f

Nederlands Dagblad, 7 juni 2013

 

Luister hier naar de bespreking van het boek bij het EO-programma Deze Week. http://www.eo.nl/radio5/programmas/dezeweek/aflevering-detail/deze-week-10a297b9a8/

EO Deze Week, 8 juni 2013

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Arjan Plaisier