Overvloed en overgave

een caleidoscopisch geloofsboek

Auteur(s): Arjan Plaisier

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,99
Het christelijk geloof is vaak verbleekt tot een `waarde of verhard tot een `van kaft tot kaft-pakket. Voor Arjan Plaisier is het geloof echter een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid.
Het christelijk geloof is vaak verbleekt tot een `waarde of verhard tot een `van kaft tot kaft-pakket.
Voor Arjan Plaisier is het geloof echter een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid.

Dit surplus van het christelijk geloof wil hij in alle toonaarden bezingen. Daarvoor grijpt hij naar onverwachte perspectieven. Zo laat hij de lezer kijken naar de openbaring van God vanuit vier literaire genres: epiek, lyriek, dramatiek en didactiek. Daardoor licht deze openbaring op als nooit tevoren. Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden. En ten slotte richt hij ook de blik op de geloofsgemeenschap de kerk vanuit vier alternatieve gezichtspunten.
Overvloed en overgave is een caleidoscopisch geloofsboek, waarin de auteur anderen met nieuwe ogen naar het christelijk geloof laat kijken.
 
ISBN 9789023929161
Subtitel een caleidoscopisch geloofsboek
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 700
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

Een prachtig boek, dat overloopt van geloofsvreugde. Ik hoop dat niet alleen de PKN zich erdoor laat inspireren, maar dat ook velen uit ons pinksterbeweging zich erdoor laten verrassen en bemoedigen.

De Parakleet

 

Dit boek moet iedereen lezen. Het is een meeslepende gids over geloven, over christen-zijn en over de kerk vandaag, waarin het tintelt van leven.

De Nieuwe Koers

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Arjan Plaisier