Pelgrim met God

geloven en volgen - in het spoor van Abraham

Auteur(s): Arjan Markus

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 11,50
Geloven is niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Integendeel, geloven is een risicovolle tocht met hoogte- en dieptepunten.
Geloven is niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Integendeel, geloven is een risicovolle tocht met hoogte- en dieptepunten. Het is een pelgrimsreis met God.

In het bijbelboek Hebreeën wordt de levensreis van Abraham en Sara gezien als een model voor de pelgrimsreis die je als gelovige aflegt. Voor de schrijver van Hebreeën zijn zij vooral toonbeelden van geloof. In Genesis, het bijbelboek waarin hun levensgeschiedenis wordt verhaald, zijn inderdaad veel voorbeelden van groot geloof te vinden. Maar in Genesis worden Abraham en Sara ook beschreven als heel gewone mensen - als de vader en moeder van alle niet zo gelovigen.
Uit de geschiedenissen van Abraham en Sara blijkt dat geloven een zaak is van geduld. God moet veel geduld met hen hebben vanwege hun gebrek aan vertrouwen. Zij moeten op hun beurt veel geduld hebben met God, want van de dingen die Hij belooft, valt vaak weinig of helemaal niets te zien. Toch blijven zij pelgrims met God.
In twaalf bijbelstudies worden de geschiedenissen uit Genesis gevolgd. Daarbij komen thema's aan bod als gehoorzamen, ongeloof, rouwen en Gods leiding zoeken - thema's uit het leven van alledag. Een bemoedigend boek voor hedendaagse pelgrims.

Arjan Markus is predikant van de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven en schreef eerder 'Adieu God' en 'Heel het leven'.
 
ISBN 9789023970705
Subtitel geloven en volgen - in het spoor van Abraham
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 11 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Een gids voor wie zoekt naar houvast in roerige tijden en zich als pelgrim wil verbinden aan de eeuwige God. De Nieuwe Koers, nr.3 – 2017 Een creatief en bemoedigend boekje. De Wekker, 8-12-2017

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Arjan Markus
Pelgrim met God
€ 6,99
Heel het leven
€ 5,99