Pietas reformata

religieuze vernieuwing onder gereformeerden in de vroegmoderne tijd

Auteur(s): J. van de Kamp, A. Goudriaan, W. van Vlastuin

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 32,50
Deze bundel werpt nieuw licht op de wereld van het gereformeerde piëtisme in theologisch, cultureel en internationaal verband.Het gereformeerd piëtisme is een onderzoeksgebied dat in de afgelopen decennia op de kaart is gezet. W.J.

Gratis verzending binnen Nederland!

Deze bundel werpt nieuw licht op de wereld van het gereformeerde piëtisme in theologisch, cultureel en internationaal verband.

Het gereformeerd piëtisme is een onderzoeksgebied dat in de afgelopen decennia op de kaart is gezet. W.J. op 't Hof is al enkele decennia een van de drijvende krachten daarachter. In zijn vele publicaties heeft hij laten zien dat het Nederlandse gereformeerde piëtisme verbindingen kende over
de grenzen van land, taal en confessie heen. In het streven om theologie, kerk en cultuur te hervormen, drukte het piëtisme op al deze terreinen zijn stempel. Daarbij maakte het veelvuldig gebruik van media, zoals het boek.
De feestbundel bestaat uit bijdragen van collega's, zowel theologen als
historici, over al deze aspecten.

J. van de Kamp, A. Goudriaan en W. van Vlastuin zijn verbonden aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam.
 
ISBN 9789023928799
Subtitel religieuze vernieuwing onder gereformeerden in de vroegmoderne tijd
Aantal bladzijdes 320
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 161 mm
Hoogte 241 mm
Dikte 30 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Het boek is niet zo moeilijk te lezen als de Latijnse titel lijkt te veronderstellen… Alle twintig bijdragen hebben iets te maken met het piëtisme…. Echt een boek voor liefhebbers van lectuur over de oude schrijvers.

Gezinsgids

 

Schrijf uw eigen beoordeling