Predikant in de praktijk

voorgangers over preken en preekvoorbereiding

Auteur(s): Arjan Berensen

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,50
Negentien predikanten uit zes kerkgenootschappen spreken in 'Predikant in de praktijk' eerlijk, praktisch en prikkelend over preken en preekvoorbereiding. Elke week investeren predikanten veel tijd en energie in de voorbereiding van de preek.
Negentien predikanten uit zes kerkgenootschappen spreken in 'Predikant in de praktijk' eerlijk, praktisch en prikkelend over preken en preekvoorbereiding.

Elke week investeren predikanten veel tijd en energie in de voorbereiding van de preek. Gemeenteleden zien daar doorgaans weinig van, het is een eenzaam ambacht. In dat proces maakt een voorganger keuzes die samenhangen met de visie op ambt, liturgie en verkondiging.
Dit boek wil voorgangers inspireren door uitwisseling van ervaringen en ideeën. Tegelijkertijd leren hoorders van preken meer over de spannende zoektocht die hun voorgangers wekelijks ondernemen.

In 'Predikant in de praktijk' spreken negentien predikanten uit zes kerkgenootschappen eerlijk, praktisch en prikkelend over preken en preekvoorbereiding. Het boek sluit af met een inhoudelijke reflectie op de reactie van de predikanten door Henk van der Meulen, tot 2015 docent Praktische Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Aan dit boek werkten predikanten van verschillende achtergronden en leeftijden mee: Richtsje Abma, Bert Altena, Karin van den Broeke, Jos Douma, Kees van Dusseldorp, Hilbrand van Eeken, Bert Karel Foppen, Jantine van Iersel-Veenhof, Mirjam Kollenstaart-Muis, Reinier van Kooten, René van Loon, Henk van der Meulen, Hendrik Mosterd, René van der Rijst, Hester Smits, Willem Smouter, Ilonka Terlouw, Frans Willem Verbaas en Jan Wolsheimer.


Drs. Arjan Berensen (1982) is predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Als theoloog heeft hij zich toegelegd op missionaire homiletiek in de context van een postchristelijke samenleving.

 
ISBN 9789023970453
Subtitel voorgangers over preken en preekvoorbereiding
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 21 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Het boek verplaatst je van de toonbank naar de deegmachine in de preken-bakkerij… een interessant boek.

Christelijk Weekblad

 

Iedereen die vanuit de kerkbank een oordeel velt over de kwaliteit van de gehoorde preek, zou ik willen uitnodigen een blik in dit boek te werpen, of sterker nog, er een aantal hoofdstukken uit te lezen. Dat kan een reinigende werking hebben… Voor iedereen die op de kansel worstelt met de vraag of de preekvoorbereiding wel van het juiste niveau is en met die vraag de gemeente niet in kan of de consistorie niet in durft, kan het stimulerend zijn van dit boek kennis te nemen.

De Wekker

 

Gaandeweg de negentien hoofdstukken leert de lezer over de manier waarop preken tot stand komen, wie de dominees voor ogen hebben en wat ze al sprekend hopen te bereiken. Het boek bevat mooie oneliners: elke schrijver geeft steeds in een paar alinea’s echt een kijkje in eigen keuken. Voor een breed publiek van kerkelijk betrokkenen. Uitnodigende opmaak.

NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling