Psalmen

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 5,00
Dit werkboekje gaat over het boek van de psalmen - een levensboek waarin de ziel van de mens haar weerklank vindt. In dit boekje wordt vooral beschreven hoe de psalmen de eeuwen door zijn gezongen, in temple en synagogue, in kathedraal en klooster, in kerk en huis.De auteur, Gert Oost, is eerst en vooral musicus en componist, en heeft vele noten aan de psalmen gewijd.
Dit werkboekje gaat over het boek van de psalmen - een levensboek waarin de ziel van de mens haar weerklank vindt. In dit boekje wordt vooral beschreven hoe de psalmen de eeuwen door zijn gezongen, in temple en synagogue, in kathedraal en klooster, in kerk en huis.
De auteur, Gert Oost, is eerst en vooral musicus en componist, en heeft vele noten aan de psalmen gewijd. De muziek krijgt dan ook de meeste aandacht. Maar zonder de psalmteksten, inspiratiebron voor alle facetten van het leven, zou deze muziek niet geschreven en tot klinken gebracht zijn.
Meer weten over tekst en muziek van de psalmen verdiept de werking ervan en geeft oog en oor voor de schoonheid van deze levensliederen. Daarom ook is het de moeite waard om de psalmen te oefenen. Daarbij wil dit werkboekje de helpende hand bieden.
Gert Oost studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en orgel aan het Amsterdams Conservatorium. Hij was bij de Universiteit Utrecht tot 2003 werkzaam als docent muziektheorie aan de Letterenfaculteit; thans werkt hij nog als organist van de Universiteit Utrecht en van de Gotische zaal te Den Haag. Tevens is hij organist van de Utrechtse Bachcantatediensten en van de Schola Davidica Utrecht, voor welk ensemble hij zijn koorpsalter schreef (Het Nieuw Utrechts Psalter).
NUR 700
 
ISBN 9789023921493
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 31
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 148 mm
Hoogte 211 mm
Dikte 5 mm
NUR code 700

Schrijf uw eigen beoordeling