Reformatie.nu

belijden in een seculiere tijd

Auteur(s): A.J. Kunz, P.J. Vergunst

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 14,99
Vijf eeuwen nadat Luther met zijn stellingen de Reformatie inluidde, zoomt Reformatie.nu in op deze belangrijke periode in de kerkgeschiedenis. De auteurs zoeken naar mogelijkheden om na zoveel eeuwen de kern van de Reformatie weer voor het voetlicht te brengen.
Vijf eeuwen nadat Luther met zijn stellingen de Reformatie inluidde, zoomt Reformatie.nu in op deze belangrijke periode in de kerkgeschiedenis. De auteurs zoeken naar mogelijkheden om na zoveel eeuwen de kern van de Reformatie weer voor het voetlicht te brengen. De leidende vraag in deze bundel is daarom: welke betekenis hebben de geloofskernen van de Reformatie voor het christenleven in deze tijd?
Aan de hand van het Apostolicum laten de auteurs zien waar het mannen als Luther en Calvijn om te doen was, en wat dit betekent voor vandaag, wanneer we ons geloof belijden in een seculiere omgeving.
Elk hoofdstuk gaat vergezeld van een portret van een reformator, waarin naar voren komt wat de betekenis van deze persoon is voor nu.

Deze uitgave voor theologisch geïnteresseerde gemeenteleden en theologen wil het gesprek in de gemeenten stimuleren.Dr. A.J. Kunz en drs. P.J. Vergunst tekenden voor de redactie. Medewerking verleenden dr. H. van den Belt, ds. J.J. ten Brinke, ds. C. van Duijn, dr. J. van Eck, dr. F.G. Immink, ds. A.J. Mensink, dr. W.H.Th. Moehn, ds. J.J. Mulder, ds. J.C. Schuurman, ds. K.M. Teeuw, dr. P. Veerman, dr. M.J. de Vries en ds. B. van Werven.
 
ISBN 9789023971368
Subtitel belijden in een seculiere tijd
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 145 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 17 mm
NUR code 704
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van A.J. Kunz, P.J. Vergunst
Bagage
€ 22,99