Reizen door nieuw land

ouder worden met perspectief

Auteur(s): Wil Doornenbal

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,50
In dit boek gaat psychologe WIL DOORNENBAL in op de vraag wat er als oudere te winnen valt, en welke vruchten ouderdom kan opleveren.Veel ouderen beleven het laatste deel van hun levensreis als een periode waarin zij voornamelijk verliezen. Wat valt er te winnen als je ouder wordt_ Wil Doornenbal benadert deze vraag vanuit het christelijk geloof.
In dit boek gaat psychologe WIL DOORNENBAL in op de vraag wat er als oudere te winnen valt, en welke vruchten ouderdom kan opleveren.

Veel ouderen beleven het laatste deel van hun levensreis als een periode waarin zij voornamelijk verliezen. Wat valt er te winnen als je ouder wordt_ Wil Doornenbal benadert deze vraag vanuit het christelijk geloof. De Bijbel schetst ouderdom als een periode die nieuwe vruchten oplevert. Kan dat echt_ Wat betekent dat voor de oudere zelf_ En wat hee_ de samenleving daaraan_ Daarover vertelt dit boek - als een kleine reisgids voor een land dat je pas echt leert kennen als je er zelf door heen reist.

Reizen door nieuw land is bedoeld voor hen die zich tot de ouderen rekenen en voor hen die zich betrokken weten bij senioren, zoals familieleden en mantelzorgers.

Wil Doornenbal (1938) is klinisch psycholoog. Ze schreef eerder o.a. Geloven zoals je bent, Wat wil jij_ Wat wil ik_ en Mens naast God. Haar interesse ligt vooral bij de vraag hoe christelijk geloof en gezonde psychologische groei samengaan.
 
ISBN 9789023970477
Subtitel ouder worden met perspectief
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 106
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 11 mm
NUR code 748
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Het boek is te zien als een reisgids voor elke senior (en mantelzorger) die zelf deze levensfase heeft bereikt. Er is veel herkenning en goede raad.

NBD Biblion

 

De klinisch psychologe Wil Doornenbal (1938) kiest voor een positieve benadering. Haar uitgangspunt is, dat een mens blijkens de Bijbel ook in de jaren van grijsheid vrucht kan dragen. Daarbij denkt zij aan de vrucht van de Geest: liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Zij moedigt ouderen aan ervoor te kiezen die vrucht te willen dragen. Ook dan blijft dat vrucht dragen een kwestie van ontvangen. Maar door te bidden en Gods woord te overwegen, kan de vrucht van Gods Geest blijven groeien. Ondanks specifieke moeiten die het ouder worden met zich meebrengt, kan er daarom winst zijn: de innerlijke levensvernieuwing die tot zegen is, zowel voor de oudere zelf als voor zijn of haar omgeving. Kortom, een boekje voor zestigplussers, dat ook voor zestig-minners van waarde is.

Nederlands Dagblad

 

'Voortvarend geschreven met kennis van zaken en met veel inlevingsvermogen. Het onderwerp komt dicht bj de lezer.' [samen besproken met 'Ruimte binnen grenzen' van C.G. Geluk]

Reformatorisch Dagblad

 

In dit boekje wordt de vraag gesteld wat er als oudere te winnen valt en welke vruchten ouderdom kan opleveren. En dat is verrassend veel als je dit boekje leest… Het boekje leest als een reisgids voor een land, dat je pas echt leert kennen als je er zelf doorheen reist – dus voor de oude(re) lezers. Van harte aanbevolen!

De Christenvrouw, no.4, juni 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Wil Doornenbal
Mens naast God
€ 13,90