De ziel opnieuw

over innerlijkheid, inspiratie & onderwijs

Auteur(s): Renée van Riessen

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 15,99
Lange tijd heeft het begrip 'ziel' in de filosofie in een kwade reuk gestaan. Het herinnerde aan achterhaalde aannames als de scheiding tussen lichaam en ziel en het voortleven van de ziel na de dood.
Lange tijd heeft het begrip 'ziel' in de filosofie in een kwade reuk gestaan. Het herinnerde aan achterhaalde aannames als de scheiding tussen lichaam en ziel en het voortleven van de ziel na de dood. Maar met het oude woord ziel raakte iets belangrijks verloren: de toegang tot onszelf als innerlijkheid. Innerlijkheid is wat de ene mens van de andere onderscheidt.
Dit essay is een poging de ziel opnieuw te denken als een innerlijkheid die impulsen van buiten ontvangen kan: onderwijs en inspiratie.

Oratio is de essay-reeks van Uitgeverij Sjibbolet. Prominente denkers werpen licht op vraagstukken op het gebied van religie, cultuur en filosofie.


Renée van Riessen is filosoof en dichter. Zij doceert godsdienstfilosofie aan de PThU in Groningen en is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden.
 
ISBN 9789491110139
Subtitel over innerlijkheid, inspiratie & onderwijs
Aantal bladzijdes 72
Bindwijze Paperback
Druk 4
Taal Nederlands
Breedte 148 mm
Hoogte 235 mm
Dikte 7 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Schrijf uw eigen beoordeling