Rode papaver

Auteur(s): Els Florijn

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk, Paperback

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
Anna groeit op in stilte en in eenzaamheid. Na de dood van haar ouders moet ze alleen voor de boerderij zorgen.
Anna groeit op in stilte en in eenzaamheid. Na de dood van haar ouders moet ze alleen voor de boerderij zorgen. Omdat het werk haar teveel wordt, stemt ze in met een huwelijk met een Belgische boer, die naar Nederland is gevlucht vanwege de Eerste Wereldoorlog. Na een hevig conflict besluit haar man naar het front te gaan. Anna reist hem achterna om hem te zoeken. Ze komt via Mairi, een hoofdverpleegster, terecht in een van de fonthospitalen.
Daar ziet ze de wreedheid van de oorlog, die grenst aan waanzin. Ondanks de chaos en verwarring geeft Anna de moed niet op, en blijft ze zoeken naar haar echtgenoot.
Rode papaver is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de moed van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog.
 
ISBN 9789023996965
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 214
Bindwijze Paperback
Druk 4
Taal Nederlands
Breedte 137 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 19 mm
NUR code 301
Imprint Mozaïek
Leesvragen Nee
De verhaallijn van Anna’s werkzaamheden in het hospitaal – waarvoor Florijn zich mede inspireerde op historische dagboeken van frontverpleegsters – zal met name liefhebbers van oorlogsverhalen interesseren. Meer lezers zullen aanhaken bij de meeslepende en overvloedige gedachten van Anna, die niet kan praten. ~ De Nieuwe Koers, nr.3 – 2017 ‘Rode papaver’ is een historische roman die boeit tot de laatste bladzijde. ~ Terdege, 31 mei 2017 De knappe compositie van deze roman, de sobere verwoording van leed in het leven van een boerendochter en van duizenden slachtoffers van een zonloze oorlog, het christelijk getuigenis dat zonder grote woorden klinkt – het maakt Rode papaver tot een actueel hoogtepunt van christelijke literatuur. Omdat de hoop zelfs niet teloor gaat als het leven zonder perspectief lijkt. Van mij mag Els Florijn nu reeds de publieksprijs voor het christelijke boek van 2017 ontvangen. ~ De waarheidsvriend, 26 mei 2017 Els Florijn heeft voor het schrijven van dit boek gebruikgemaakt van twee dagboeken uit die tijd. Verder zijn gedeelten van de roman losjes gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van twee andere onverschrokken frontverpleegsters. De manier waarop zij haar fantasie heeft verweven met de feiten dwingt bewondering af. En haar stijl draagt daaraan in grote mate bij. ~ Gezinsgids, 13 juli 2017 Een boek dat je in één ruk wilt uitlezen! ~ Eva Rode papaver heeft een ijzersterke structuur. Gaandeweg kom je meer te weten over Anna’s leven voordat ze aan het front belandde. Daarbij slaagt Els Florijn er regelmatig in om met een enkele zin een complete wereld op te roepen. Zoals bij een zinnetje over Anna’s ontoegankelijke vader: ‘Ik denk dat mijn vader God meer looft als hij jonge kwetsbare plantjes voorzichtig verpoot.’ Een erg goed boek, deels gebaseerd op de dagboeken van verpleegkundigen in de Grote Oorlog. Het liet mij in ieder geval niet los. ~ Lectori Salutem, september 2017 Het boek blijft boeien tot het einde en houdt je gedachten nog lang bezig. ~ De Christenvrouw, september 2017 Een aangrijpend en prachtig geschreven verhaal over een periode waarover we niet zo vaak lezen. Gedeelten uit de roman zijn geënt op waargebeurde feiten en bestaande personen. Een bijzonder boek, dat boeit vanaf de eerste bladzijde, maar je wel droevig stemt. Elisabethbode

Klantenreviews

Pakkend boek
Rode papaver is een boek dat aangrijpt vanaf de eerste bladzijde en je niet loslaat na de laatste. Els Florijn heeft in prachtig taalgebruik een roman geschreven over een verschrikkelijk onderwerp: de Grote Oorlog. Afwisselend wordt er verteld vanuit ´nu´ en ´vroeger.´ Zo zie je door de ogen van Anna de verschrikking van de oorlog. Het verlangen naar de aanwezigheid van haar man en de rust van haar boerderij is tastbaar. In de andere hoofdstukken kom je te weten wat er zich afgespeeld heeft voor Anna op zoek ging naar haar man. Pas aan het einde van het boek raken ´vroeger´ en ´nu´ elkaar en valt alles op z´n plek. Persoonlijk had er daar van mij iets meer licht en hoop mogen gloren.

Review door Mieke K.. (Geplaatst op 04-04-2017)

Schrijf uw eigen beoordeling