Roep om verzoening

een Palestijnse christen over vrede en recht

Auteur(s): , Aleid Sevenster-Blink

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,99
In de discussie binnen de Nederlandse kerken over het Israëlisch-Palestijnse conflict is de Palestijnse priester en schrijver Naim Ateek een bekende naam. In deze vertaling van zijn langverwachte tweede boek kunnen Nederlandse lezers zijn ideeën beter leren kennen.Roep om verzoening biedt een gelovige visie op de moeilijke situatie van Palestijnse christenen en hun geweldloze verzet tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden.

Gratis verzending binnen Nederland!

In de discussie binnen de Nederlandse kerken over het Israëlisch-Palestijnse conflict is de Palestijnse priester en schrijver Naim Ateek een bekende naam. In deze vertaling van zijn langverwachte tweede boek kunnen Nederlandse lezers zijn ideeën beter leren kennen.

Roep om verzoening biedt een gelovige visie op de moeilijke situatie van Palestijnse christenen en hun geweldloze verzet tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden. Ook verwoordt Ateek, die directeuren medeoprichter is van Sabeel, een oecumenisch centrum voor Palestijnse bevrijdingstheologie in Jeruzalem, zijn protest tegen de sympathie van het christelijke Westen voor het zionisme. Ateek benadrukt in dit boek, dat zeer geschikt is voor gebruik in gespreksgroepen, dat gerechtigheid en recht onmisbaar zijn voor vrede en verzoening.
 
ISBN 9789023920656
Subtitel een Palestijnse christen over vrede en recht
Aantal bladzijdes 256
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 150 mm
Hoogte 230 mm
Dikte 23 mm
NUR code 703
Imprint Boekencentrum

De boodschap die hij Nederlanders voorhoudt, is dat vrede tussen Palestijnen en Israel mogelijk is, mits er recht wordt gedaan aan de Palestijnen conform de regels van het internationale recht. De Bijbel kan daarbij dienen als inspiratiebron, gelet op wat de profeten hebben gezegd over recht en waarheid en op wat het Nieuwe Testament leert over vrede, verzoening en Gods liefde voor alle mensen.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling