Rose

Auteur(s): Ineke Kraijo

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 19,49
Het is 1847. De zestienjarige Kate ontvlucht het door honger en ziekte geteisterde Ierland.
Het is 1847. De zestienjarige Kate ontvlucht het door honger en ziekte geteisterde Ierland. Op de driemaster 'Mary Elisabeth' vaart ze naar de nieuwe wereld, een onbekend land dat haar nieuwe thuis moet worden. De wekenlange tocht over de oceaan is zwaar. Honger, ziekte, vechtpartijen en storm, niets lijkt hen bespaard te blijven. Gelukkig is Kate niet alleen, haar broers en geliefde Fergus zijn bij haar. Maar dan wordt er een moord gepleegd en Fergus lijkt er meer van te weten.
Toch blijft Kate doen wat ze altijd deed: overleven. Want ergens in dat onmetelijke nieuwe land woont misschien haar vader.

'Rose' is een aangrijpende, historische (jeugd)roman over een jong meisje dat gewapend met geloof, hoop en liefde op weg gaat naar een nieuw leven.

Ineke Kraijo (1974) is jurist. Eerder schreef ze twee spannende jeugdboeken en twee prentenboeken. 'Rose' is, na 'Kate', haar tweede historische roman.
 
ISBN 9789023994220
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 336
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 140 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 32 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Weer een heerlijke historisch roman.

Watleesjij.nu

 

Ineke Kraijo beheerst het 'show, don't tell'-principe uitstekend. Ze schrijft in een soepele, beeldende schilderachtige schrijfstijl en heeft een rijk, consistent taalgebruik. Dat doet ze meesterlijk, het is een van haar sterke punten. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en laat echte, geloofwaardige karakters zien. Ze schrijft spannend, je wilt constant doorlezen. Ze documenteert zich grondig en laat dat subtiel terugkomen in haar verhalen en beschrijvingen. Het verhaal is niet oppervlakkig, maar doorleefd christelijk.'

Juryrapport Het Hoogste Woord

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Ineke Kraijo
Eileen
€ 7,99
Eileen
€ 17,50
Rose
€ 7,99
Kate
€ 16,99