Schuurpapier (Def) (POD)

om te ontdekken waar je staat in het geloof

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 17,99
Waar sta je in het geloof? Om dat te ontdekken, is het goed om in gesprek te zijn met andere christenen.
Waar sta je in het geloof? Om dat te ontdekken, is het goed om in gesprek te zijn met andere christenen. Hoe denken mijn vrienden over God? Maar ook: wat hebben mensen in het verleden over Hem ontdekt? Dan kan het schuren, want misschien dwingt het je om je eigen beeld bij te stellen.
In dit boek gaan we met elkaar in gesprek over de Nederlandse Geloofsbelijdenis, een belangrijk document uit de gereformeerde traditie. We gebruiken het als schuurpapier voor ons eigen geloof. Juist ook als dat vragen oproept, zal blijken hoe leerzaam dit belijdenisgeschrift is. Want het heeft veel ervaring met kritische vragen...

Een spannend boek over God, de Bijbel, de Drie-eenheid, mens-zijn, de schepping, geloofsgroei, de kerk, de overheid, het oordeel, en vooral: jouw persoonlijke relatie met de Heere Jezus.

Schrijvers zijn: prof. dr. H. van den Belt, ds. T.L.J. Bos, ds. E.K. Foppen, prof. dr. J. Hoek, ds. H.C. Marchand, ds. W. Markus, dr. W.H.Th. Moehn, ds. A.D.L. Terlouw, ds. L.J. Vogelaar, ds. B.E. Weerd en ds. R.F. de Wit.
 
ISBN 9789023920359
Subtitel om te ontdekken waar je staat in het geloof
Aantal bladzijdes 172
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 18 mm
NUR code 707
Imprint Jes!

De HGJB-voorzitter, samen met HGJB-stafmedewerker Herman van Wijngaarden eindredacteur van Schuurpapier, legde uit dat het boek aan de hand van drie sleutels tot stand was gekomen. Allereerst wilden we benadrukken dat het in het belijdenisgeschrift niet gaat om een beschrijving van het geloof, maar om een stem uit het verleden die mensen nu aanmoedigt om het vol te houden. Ten tweede willen we de stem van die generatie voor de jeugd van nu tot leven brengen door te laten zien hoe het leven toen was. De mensen stonden oog in oog met de brandstapel en beleden: God is almachtig en kan ons redden, en Hij kan onze ziel ook bewaren door de dood heen. Ten slotte hebben de schrijvers de rol van bemiddelaar in een driegesprek. De auteurs bemiddelen tussen de jongere voor wie dit boek bestemd is en de traditie.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van