Het avontuur

Auteur(s): Giorgio Agamben, Willy Hemelrijk

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 13,99
'Net zoals de hoop uitstijgt boven haar vervulling, zo gaat zij ook de redding voorbij - met liefde.' In klassieke mythes komen we de Demon, het Lot, de Liefde en de Noodzaak tegen als de vier godheden die aan ieders wieg staan. Vroeg of laat moeten we allemaal met hen in het reine komen.
'Net zoals de hoop uitstijgt boven haar vervulling, zo gaat zij ook de redding voorbij - met liefde.'

In klassieke mythes komen we de Demon, het Lot, de Liefde en de Noodzaak tegen als de vier godheden die aan ieders wieg staan. Vroeg of laat moeten we allemaal met hen in het reine komen.
De confrontatie met deze godheden impliceert dat we ons leven als een avontuur moeten zien - niet in de triviale betekenis van het woord, maar als de indrukwekkendste ervaring in ons menselijk bestaan.
Via een fascinerende zoektocht naar de betekenis van het woord avontuur - die ons langs de ridderverhalen, langs Marie de France, langs Frau Âventiure en Parzival, Dante en Goethe, naar de filosofie leidt, naar Heidegger en Hegel - krijgen deze vier godheden uiteindelijk gezelschap van een godin, ongrijpbaarder dan alle andere: Elpis, de Hoop, het ultieme symbool van het menselijk avontuur op aarde.

Van de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben verschenen bij Uitgeverij Sjibbolet eerder 'Naaktheden' en 'Pilatus en Jezus'.


Giorgio Agamben (1942) is de meest invloedrijke hedendaagse Italiaanse filosoof. Hij schreef een breed oeuvre dat wereldwijd is vertaald. In het Nederlands verscheen eerder van zijn hand 'Homo Sacer'.
 
ISBN 9789491110276
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 64
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 116 mm
Hoogte 186 mm
Dikte 8 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Schrijf uw eigen beoordeling