Het godstrauma

Lacan, religie & moderniteit

Auteur(s): Ruud Welten, Marc de Kesel

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 22,99
De vraag naar de rol van religie in de wereld vereist een andere manier van denken. Anders dan de benadering die rede tegenover geloof plaatst om eenvoudigweg voor een van de twee te kiezen.

Gratis verzending binnen Nederland!

De vraag naar de rol van religie in de wereld vereist een andere manier van denken. Anders dan de benadering die rede tegenover geloof plaatst om eenvoudigweg voor een van de twee te kiezen. Aan de hand van het werk van een van de meest besproken denkers van de twintigste eeuw, psychoanalyticus en filosoof Jacques Lacan (1901-1981) wordt deze vraag onderzocht.

Lacan heeft zich op vele plaatsen in zijn omvangrijke oeuvre uitdrukkelijk uitgelaten over het statuut en de functie van religie in onze moderne tijd. Sommigen vinden in zijn werk argumenten om religie te beschouwen als een structurele ordening die de religieuze ervaring zelf overbodig maakt. Voor anderen geeft zijn werk aanleiding om de religieuze ervaring als een haast traumatische ontmoeting met het reële te beschrijven. Waar de gangbare logica tekortschiet, biedt Lacan ons een 'logica van het fantasme' om het hardnekkige van de religie en haar verbeelding enigszins te vatten.

Met medewerking van Marc De Kesel, Dominiek Hoens, Antoine Mooij, Marcel Poorthuis, Rico Sneller, Ruud Welten, Herman Westerink.
 
ISBN 9789491110351
Subtitel Lacan, religie & moderniteit
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 240
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 18 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling