Spreken over de grens

essays over Dionysius en de onkenbare God

Auteur(s): Ben Schomakers

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 23,99
Reeks Sjibbolet Filosofie Dionysius de Areopagiet is een van de meest fascinerende, maar ook meest raadselachtige denkers uit de geschiedenis. Hij opereerde op de grensvlakken van theologie en filosofie, van christendom en platonisme, van literatuur en betoog, en koos daarbij aan het eind van de 5de eeuw na Christus het perspectief van Dionysius, die zich in Handelingen door Paulus op het spoor van de onkenbare God had laten zetten.

Gratis verzending binnen Nederland!

Reeks Sjibbolet Filosofie

Dionysius de Areopagiet is een van de meest fascinerende, maar ook meest raadselachtige denkers uit de geschiedenis. Hij opereerde op de grensvlakken van theologie en filosofie, van christendom en platonisme, van literatuur en betoog, en koos daarbij aan het eind van de 5de eeuw na Christus het perspectief van Dionysius, die zich in Handelingen door Paulus op het spoor van de onkenbare God had laten zetten. Dionysius onderzoekt de ondoordringbaarheid van de grens tussen woord en God, tussen mens en God, waarbij hij uitgaat van een waaier van benaderingen, openbaring, theologie (of filosofie), spiritualiteit en mystieke ervaring. Zoals hij zijn identiteit niet prijsgeeft, onthoudt hij ons een ondubbelzinnig antwoord over de vraag naar de grens. De beweging naar de onkenbare God is het thema van negen essays, die de mogelijkheden in kaart brengen om op een passende manier over de andere zijde van de grens te spreken. Of juist te zwijgen.

Dit is een uitgave van Uitgeverij Sjibbolet.

Met bijdragen van Inigo Bocken, Désanne van Brederode, Marc De Kesel, Michiel ter Horst, Andrew Louth, Rico Sneller, Ben Schomakers, Carlos Steel & Rudi te Velde.
 
ISBN 9789491110313
Subtitel essays over Dionysius en de onkenbare God
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 116 mm
Hoogte 205 mm
Dikte 24 mm
NUR code 730
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Schrijf uw eigen beoordeling