Jordanië

reisgids voor de bewuste bezoeker

Auteur(s): Piet van Midden

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: PDF met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
Jordanië bestaat grotendeels uit woestijn, maar het gedeelte dat voor bezoekers goed toegankelijk is, heeft zoveel boeiende geschiedenis dat je nauwelijks uitgekeken raakt. De Nabatese stad Petra is een must voor iedereen die verbazing zoekt, Wadi Rum diende vaak als decor voor films en in Jerasj, het bijbelse Gerasa, waan je jezelf in de antieke wereld.
Jordanië bestaat grotendeels uit woestijn, maar het gedeelte dat voor bezoekers goed toegankelijk is, heeft zoveel boeiende geschiedenis dat je nauwelijks uitgekeken raakt. De Nabatese stad Petra is een must voor iedereen die verbazing zoekt, Wadi Rum diende vaak als decor voor films en in Jerasj, het bijbelse Gerasa, waan je jezelf in de antieke wereld. Van Jordanië geldt in sterke mate:
‘Niet het vele is goed maar het goede is veel.’
De geschiedenis van dit land is bepaald niet los verkrijgbaar. Het gebied was onderdeel van een enorm wegennet en de politieke geschiedenis was sterk verbonden met die van Syrië en Palestina. Naast ‘het verhaal achter de stenen’ worden daarom vooral geografische, historische en politieke dwarsverbanden zichtbaar gemaakt.

 
ISBN 9789021142005
Subtitel reisgids voor de bewuste bezoeker
Aantal bladzijdes 143
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 213 mm
Dikte 9 mm
NUR code 517
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Piet van Midden
Groeibijbel
€ 29,99
Jordanie
€ 9,99