Spreken over God

pastorale handreiking

Auteur(s): Arjan Plaisier

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 4,90
De Protestantse Kerk spreekt zich uit over de discussie rond het bestaan van God.De laatste jaren is het spreken over God opnieuw in de belangstelling gekomen. Dat is onder meer veroorzaakt door de komst van moslims en van christenen uit andere landen naar ons land.Er is een hernieuwde belangstelling voor religie in onze samenleving,waardoor God niet langer een taboe-onderwerp is.
De Protestantse Kerk spreekt zich uit over de discussie rond het bestaan van God.

De laatste jaren is het spreken over God opnieuw in de belangstelling gekomen. Dat is onder meer veroorzaakt door de komst van moslims en van christenen uit andere landen naar ons land.
Er is een hernieuwde belangstelling voor religie in onze samenleving,
waardoor God niet langer een taboe-onderwerp is. Tegelijkertijd is er verwarring rond het bestaan van God, ook binnen de kerk. Daarom besloot de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland een handreiking te schrijven voor de gemeente.
In deze handreiking wordt ingegaan op vragen als: hoe weten we van God? Hoe spreken we over God? Hoe kunnen we God ervaren, en wat betekent het als wij Hem níet ervaren? Ten slotte wordt er aandacht gegeven aan het belijdend spreken over God.
 
ISBN 9789023925538
Subtitel pastorale handreiking
Aantal bladzijdes 54
Bindwijze Paperback
Druk 5
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 6 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Arjan Plaisier