Steeds weer zoeken mijn ogen naar U

de psalmen in liedboek, zingen en bidden in huis en kerk

Auteur(s): Roel A. Bosch

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,50
Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen.Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan niet op hele noten.
Met de psalmen is het zingen in de kerk begonnen.
Een prachtige waaier van manieren van psalmzingen ontstond. Dit boek geeft een plaats aan al die vormen die te vinden zijn in het Liedboek.

De een kent de psalmen vooral uit de calvinistische traditie, al dan niet op hele noten. De ander geniet van de gregoriaanse vorm, verstild, in kloosters en oude kerken.
Taizé heeft met 'Bless the Lord' velen voor de psalmen ingenomen, net zoals de 'lichtere' vorm van 'Psalmen voor Nu' weer anderen heeft geraakt. Wie bij een uitvaart 'De Heer is mijn herder' zingt, sluit aan bij de gezangentraditie uit Nederland. Met 'The Lord is my shepherd' komen we in Engelse en Schotse sferen terecht.
Er is de antwoordpsalm, het kernvers, regelmatig herhaald, de antifoon... Over dit alles en meer gaat dit aanstekelijke boek!

Roel Bosch hoorde als kind op van een psalm waarin bergen juichen en rivieren in de handen klappen. Sindsdien zingt hij ze graag mee.
Hij was lid van de redactie van het Liedboek en is als predikant verbonden aan de NoorderLichtgemeente te Zeist.
 
ISBN 9789023927587
Subtitel de psalmen in liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
Aantal bladzijdes 128
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 134 mm
Hoogte 214 mm
Dikte 12 mm
NUR code 662
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een informerend inkijkje in het redactieproces en is het ook voor de geinteresseerde kerkganger een aardige achtergrond bij het Liedboek.

Interpretatie

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Roel A. Bosch
Er zijn
€ 15,00
Er zijn
€ 8,99