Sterretje

het waargebeurde verhaal van een meisje dat de jappenkampen overleeft

Auteur(s):

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 9,99
Will van Halewijn is acht jaar als zij met haar moeder en zusjes naar Roemenië verhuist. Haar vader heeft daar ondanks de crisis werk gevonden op een scheepswerf.
Will van Halewijn is acht jaar als zij met haar moeder en zusjes naar Roemenië verhuist. Haar vader heeft daar ondanks de crisis werk gevonden op een scheepswerf.
Will van Halewijn is acht jaar als zij met haar moeder en zusjes naar Roemenië verhuist. Haar vader heeft daar ondanks de crisis werk gevonden op een scheepswerf. Maar dan breekt de oorlog uit.
Will vlucht met haar twee zusjes en ouders naar Java. Al gauw bezetten de Japanners het eiland, en worden alle Nederlandse vrouwen bij elkaar gestopt in concentratiekamp Soerabaja.
Terwijl de jappen rondmarcheren met hun steek-geweren, verlangt kleine Will hevig naar haar vader, die haar altijd Ster noemde en zo trots op haar was. De ellende die ze meemaakt is haast onbeschrijflijk. In een strijd die hun bevattingsvermogen ver te boven gaat doen Will en haar lotgenoten alles om staande te blijven.
 
ISBN 9789023919230
Subtitel het waargebeurde verhaal van een meisje dat de jappenkampen overleeft
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 342
Imprint Mozaiek

De mensen die vastzaten in de jappenkampen, klampten zich vast aan elke strohalm, weet de Zuid-Afrikaanse Mariel Le Roux. Ervaring met de kampen heeft ze niet, maar sinds de publicatie van haar boek Sterretje weet ze wat gruwelen zijn. Al het lijden dat ik beschrijf, is echt gebeurd.

Reformatorisch Dagblad

 

Dit is een boek dat staat op het niveau van het dagboek van Anne Frank. Het zal de moeite waard zijn om dit waargebeurde verhaal te verfilmen.

Blad Japanse Ereschulden

 

Schrijf uw eigen beoordeling