Sterretje

waargebeurde verhaal van een meisje dat jappenkampen overleeft

Auteur(s): , Riet de Jong-Goossens

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 10,00
Will van Halewijn is acht jaar als zij met haar moeder en zusjes naar Roemenië verhuist. Haar vader heeft daar ondanks de crisis werk gevonden op een scheepswerf.
Will van Halewijn is acht jaar als zij met haar moeder en zusjes naar Roemenië verhuist. Haar vader heeft daar ondanks de crisis werk gevonden op een scheepswerf. Dan breekt de oorlog uit. Will, haar twee zusjes en haar ouders vluchten naar Java. Maar al gauw bezetten de Japanners het eiland, en worden alle Nederlandse kinderen en vrouwen bij elkaar gestopt in een concentratiekamp.
Terwijl de jappen rondmarcheren met hun steekgeweren, verlangt Will hevig naar haar vader, die haar altijd Ster noemde en zo trots op haar was.
In een strijd die hun bevattingsvermogen ver te boven gaat doen Will en haar lotgenoten alles om staande te blijven.
De sterke moraal te midden van veel ellende, maar ook de ondernemingslust en kracht van de vrouwen maken het tot een onvergetelijk boek.


Mariël le Roux was verpleegkundige. 'Sterretje'is haar debuut, zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Met haar tweede roman 'Die Naamlose' won ze in Zuid-Afrika een literaire prijs.
 
ISBN 9789023993902
Subtitel waargebeurde verhaal van een meisje dat jappenkampen overleeft
Aantal bladzijdes 339
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 134 mm
Hoogte 214 mm
Dikte 32 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

De mensen die vastzaten in de jappenkampen, klampten zich vast aan elke strohalm, weet de Zuid-Afrikaanse Mariel Le Roux. Ervaring met de kampen heeft ze niet, maar sinds de publicatie van haar boek Sterretje weet ze wat gruwelen zijn. Al het lijden dat ik beschrijf, is echt gebeurd.

Reformatorisch Dagblad

 

Ik heb de computer nat gehuild. (schrijfster)

Reformatorisch Dagblad

 

Dit is een boek dat staat op het niveau van het dagboek van Anne Frank. Het zal de moeite waard zijn om dit waargebeurde verhaal te verfilmen.

Blad Japanse Ereschulden

 

Schrijf uw eigen beoordeling