Theofilus

Auteur(s): Randy Singer

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 22,90
Hij tartte keizers en stierf als martelaar Het is het 18e regeringsjaar van keizer Tiberius. Theofilus, een ambitieuze jonge Romein, staat aan het begin van zijn juridische carrière.

Gratis verzending binnen Nederland!

Hij tartte keizers en stierf als martelaar

Het is het 18e regeringsjaar van keizer Tiberius. Theofilus, een ambitieuze jonge Romein, staat aan het begin van zijn juridische carrière. Als pasbenoemd assistent van Pontius Pilatus is hij getuige van het proces tegen Jezus, en geschokt moet hij constateren dat er behalve waarheidsvinding nog vele andere belangen spelen. Hij geeft Pilatus een advies dat hij zijn leven lang diep betreurt. En zo sterft een onschuldige Jood de ergst denkbare dood: een Romeinse kruisiging.

Terug in Rome ervaart Theofilus dat het recht ook daar niet altijd zijn loop heeft. De prijs die hij als strafpleiter betaalt om te laveren tussen intriges, verraad en machtswellust is hoog: het brengt de vrouw die hij liefheeft, en ook hemzelf, in levensgevaar.
Dan meldt zich een cliënt die de herinneringen aan het proces tegen Jezus weer oprakelt - zijn naam is Paulus. Theofilus besluit hem te verdedigen voor Nero's gerechtshof. Zal het hem tegenover deze beruchte keizer lukken een verdediging op te bouwen die een onschuldig mens wél van de dood kan redden?

Een prachtige historische roman in de traditie van 'Ben Hur', 'Quo vadis' en 'De brand van Rome'.


De media over 'Theofilus':
'Epische klassieker.' - Publishers Weekly


Randy Singer is advocaat en prijswinnend auteur van tientallen romans. Met John Grisham en Michael Connelly was hij finalist bij de Harper Lee Prize for Legal Fiction. Zie www.randysinger.net.
 
ISBN 9789023996743
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 496
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 43 mm
NUR code 342
Imprint Mozaiek
Leesvragen Nee

De naam Theofilus komt twee voor in de Bijbel, namelijk in het evangelie van Lucas en in Handelingen. Nooit heb ik gedacht dat deze twee gedeelten als bewijsstuk in het proces van Paulus bij de keizer van Rome konden dienen. Het is een theorie die schrijver/advocaat Randy Singer gebruikt in zijn historische roman Theofilus. De Bijbel geeft niet veel meer dan zijn naam, dus kan Randy Singer een boeiend leven van een Romeinse advocaat voor de titeldrager van zijn boek verzinnen. Een geweldige invalshoek om te ontdekken hoe het christendom is ontstaan in het begin van de jaartelling tijdens de overheersing van het Romeinse Rijk.

Boekenmening

 

Een spannend, verbijsterend boek, dat een roemruchte tijd opnieuw tot leven brengt en de lezer uitdaagt zich te bezinnen op zaken als macht, geloof en waarheid.

NBD Biblion

 

Voor de liefhebbers van historische romans een aanrader; het is een boek met heel veel boeiende facetten, zoals de rechtspraak, de retoriek in de rechtszaal en de vele facetten van het toenmalige Romeinse rijk. En voor wie het lezen van de wreedheden in de gladiatorengevechten te erg is: het advies die pagina’s over te slaan.

De Christenvrouw, nr.1, september 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Randy Singer
deel 1
€ 12,99
Bidden bij Bethesda
€ 17,50
CODEX Constantijn
€ 9,99
Codex Constantijn
€ 19,50