Thomas a Kempis

stap in de verrassende wereld van zijn spiritualiteit: liefde, mystiek, levenskunst

Auteur(s): Mariska van Beusichem

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 6,95
De glossy Thomas is een unieke glossy over de wereldberoemde spiritualiteit van Thomas a Kempis. Van Bill Clinton tot Kees van der Staaij, van Désanne van Brederode tot Ernst Daniel Smid, Thomas a Kempis zit in harten van velen.
De glossy Thomas is een unieke glossy over de wereldberoemde spiritualiteit van Thomas a Kempis. Van Bill Clinton tot Kees van der Staaij, van Désanne van Brederode tot Ernst Daniel Smid, Thomas a Kempis zit in harten van velen. Dat is te danken aan zijn beroemde boek De navolging van Christus dat tot op de dag van vandaag overal ter wereld gelezen wordt.
Met medewerking van: Désanne van Brederode, Stef Bos, Karsu Dönmez, Ernst Daniel Smid, Lenny Kuhr, Annemiek Schrijver, Sharon Kips en vele anderen!
Bekende en onbekende Nederlanders delen hun leeservaringen met Thomas' bestseller De Navolging van Christus. Er is aandacht voor maatschappelijke initiatieven in de geest van Thomas, voor de Moderne Devotie, de religieuze beweging waartoe Thomas behoorde, en voor Overijssel, de bakermat van deze beweging die een stempel op de Europese cultuur heeft gedrukt.

De glossy THOMAS staat voor levenskunst en spiritualiteit, voor diepgang en mystiek, voor liefde en verwondering.
 
ISBN 9789023926573
Subtitel stap in de verrassende wereld van zijn spiritualiteit: liefde, mystiek, levenskunst
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 220 mm
Hoogte 297 mm
Dikte 6 mm
NUR code 740
Imprint Boekencentrum

Het is een weetje in de glossy Thomas, die woensdag in Zwolle werd gepresenteerd. Dat gebeurde op een bijzonder geschikte locatie: in het Theehuis van horecabedrijf De Agnietenberg, op enkele honderden meters afstand van de plaats waar ooit het Agnietenklooster zich bevond en Thomas a Kempis zijn Navolging van Christus schreef.

Reformatorisch Dagblad

 

Maar nu houd ik het hier maar even bij: de glossy is beslist de moeite waard om aan te schaffen! Het gaat er in woord, beeld en sfeer over liefde, mystiek en levenskunst. Thomas komt in beeld en aan het woord. En de oproep op de achterkant van de glossy krijgt handen en voeten als je de glossy opent en er tijd in doorbrengt.

Jos Douma

 

Dit is de week waarin de glossy Thomas wordt gepresenteerd in Zwolle. Ik zie er naar uit! Het is een prachtige aanleiding voor mezelf om me verder te verdiepen in de spiritualiteit van de Moderne Devotie en het is een mooie kans om ook de vraag aan de orde te stellen wat de betekenis van de spiritualiteit van Thomas voor kerk zijn vandaag kan zijn.

Jos Douma

 

Schrijf uw eigen beoordeling