Tijd voor het geheim van Christus

het liturgisch jaar in de gereformeerde kerkdienst

Auteur(s): Harrie de Hullu

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 21,50
De grote geheimen van het christelijk geloof, de menswording van Christus en de verlossing, gaan meer leven als de gemeente de tijd neemt voor de viering ervan en die viering omgeeft met een voorbereidingstijd en een natijd. Dat is de kern van deze eerste gereformeerde liturgiek bij het kerkelijk jaar.In dit handboek belicht de auteur het ontstaan van het liturgisch jaar, bespreekt argumenten voor en tegen het volgen van het kerkelijk jaar en biedt praktische informatie voor de invulling hiervan.

Gratis verzending binnen Nederland!

De grote geheimen van het christelijk geloof, de menswording van Christus en de verlossing, gaan meer leven als de gemeente de tijd neemt voor de viering ervan en die viering omgeeft met een voorbereidingstijd en een natijd. Dat is de kern van deze eerste gereformeerde liturgiek bij het kerkelijk jaar.

In dit handboek belicht de auteur het ontstaan van het liturgisch jaar, bespreekt argumenten voor en tegen het volgen van het kerkelijk jaar en biedt praktische informatie voor de invulling hiervan. Voor alle zondagen van het kerkelijk jaar, van Advent tot de zondagen in november die in het teken staan van Christus' terugkomst, geeft hij een korte karakterisering met aanwijzingen voor lezingen en liederen. Daarbij maakt hij gebruik van het Oecumenisch leesrooster.

Een praktisch boek voor predikanten en geïnteresseerde gemeenteleden die in de gereformeerde traditie meer aandacht willen geven aan het liturgisch jaar.

Drs. A.M. de Hullu is predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Ommen en voorzitter van het deputaatschap Liturgie en Kerkmuziek.
 
ISBN 9789023926368
Subtitel het liturgisch jaar in de gereformeerde kerkdienst
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 153 mm
Hoogte 234 mm
Dikte 21 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum

Te vaak vormen Kerst en Pasen losse hoogtepunten in het kerkelijk jaar, vindt drs. Harry de Hullu.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling