Winkelen per

Momenteel zoekt u op:

 1. Categorie: Open Deur

Open Deur

De inhoud van Open Deur is zeer gevarieerd – met ruime aandacht voor gedichten en beeldmateriaal – en is altijd opgebouwd rond een thema. Het blad leent zich om besproken te worden in gespreksgroepen en op (thema)bijeenkomsten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij het voorbereiden van diensten en vieringen.

Lijst  Foto-tabel 

  Ga met ons mee op reis langs stenen met een verhaal. Met de weggerolde steen van Pasen als hoogtepunt. Het graf is leeg! Wat onmogelijk leek, kan toch. Wat verstard is, stroomt weer. De rotsen gaan open. Dit nummer wordt vanaf 12 februari geleverd, maar is al wel te bestellen.
  Zet op verlanglijst

  Wat maakt grond tot heilige grond? Is daar iets bijzonders gebeurd? Liggen je voorouders er begraven? Laat God zich daar zien of horen of voelen? Heilige grond behandel je met eerbied en zorg, maar het kan ook een plek worden die je met hand en tand verdedigt tegenover anderen: Afblijven! Dit is van mij, van ons! Mooi en lastig, die heilige grond…
  Zet op verlanglijst

  Je krijgt het cadeau. Gratis! Je hoeft er niets voor te doen! Niet alles wat gratis lijkt, is ook echt gratis…
  Zet op verlanglijst

  s Nachts rusten meest de dieren, ook mensen goed en kwaad – zegt de 17e-eeuwse dichter Bredero in een van zijn liedekens. Iedereen slaapt, behalve de ongelukkige minnaar die eenzaam over straat zwerft. En andere slapelozen: piekeraars en pijnlijders, wakers en werkers, feestvierders en vrijers. Het donker brengt van alles naar boven: verlangen, wanhoop, helderheid over je weg, een bijzondere ontmoeting, dromen. Een duik in de diepte van de nacht.
  Zet op verlanglijst

  Zet je masker af! Laat zien wie je bent! Dat lijkt een ideaal tegenwoordig. Echt moet je zijn. En open. Maar kan dat wel? Laten zien wie je ‘echt’ bent? Zijn maskers niet gewoon nodig? Leuk om mee te spelen? Zinnig om juist bewust iets van jezelf te laten zien?
  Zet op verlanglijst

  Bijbelse profeten: zieners, dromers, klokkenluiders, wonderdoeners, cabaretiers soms. Altijd met een boodschap – een woord van God, een visioen, een aanklacht, een waarschuwing, een oproep. Met de bedoeling om de toekomst ten goede te laten keren, zodat vernietiging en onderdrukking niet het laatste woord hebben.
  Zet op verlanglijst

  Wek mijn zachtheid weer – de eerste regel van dit lied ‘Voor de zevende dag’ van Huub Oosterhuis klinkt dit hele kerstnummer door. Als een dringende oproep, een vertwijfelde zucht, een voorzichtig gefluister. Kerst roept die zachtheid vanzelf al op: een pas geboren kind, kaarslicht, warmte.
  Zet op verlanglijst

  Wachten op de bus, op je beurt, op bezoek, op de uitslag, op het ochtendlicht. Geduldig of ongeduldig, geïrriteerd of popelend. Wachten is verloren tijd. Maar soms is het wel goed dat we de tijd kwijtraken. Dat we niet meer op de klok kijken, maar de tijd anders beleven. Dat we even niet bezig zijn, maar ruimte maken voor wat komt – verwacht en onverwacht.
  Zet op verlanglijst
  Open Deur nr 6 - 2017

  Als een vogel

  Vogels bewegen zich tussen hemel en aarde – ze komen waar mensen niet zomaar kunnen komen. Vederlichte en oersterke wezens. Vrij, als mensen ze niet vangen en kooien. Verlangen roepen ze op. Geen wonder dat de Geest van God als een vogel wordt verbeeld en bezongen.
  Zet op verlanglijst

  € 3,85
  ‘Ik voel me erg eenzaam’ zeggen een miljoen Nederlanders, blijkt uit onderzoek. En een derde van de Nederlanders voelt zich ‘wel eens eenzaam’. Dat zijn lang niet allemaal ouderen of alleenwonenden. Of eenzaamheid een probleem is? Ja – als je je afgewezen voelt of niet begrepen, als je waardevolle contacten met anderen pijnlijk mist. Er is ook een positieve vorm van eenzaamheid, die het je mogelijk maakt om tot jezelf te komen, jezelf te onderzoeken, of juist helemaal op te gaan in de natuur of in God.
  Zet op verlanglijst

Lijst  Foto-tabel