Winkelen per

Momenteel zoekt u op:

 1. Categorie: Open Deur

Open Deur

De inhoud van Open Deur is zeer gevarieerd – met ruime aandacht voor gedichten en beeldmateriaal – en is altijd opgebouwd rond een thema. Het blad leent zich om besproken te worden in gespreksgroepen en op (thema)bijeenkomsten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij het voorbereiden van diensten en vieringen.

Lijst  Foto-tabel 

  Ach, die heerlijke geur van gebakken uien of van brood, net uit de oven. Van zonnebrandolie, koffie, babyhoofdjes, boenwas en basilicum…

  Geuren vallen ons niet altijd op, maar ze hebben een enorme kracht. En ze spelen van oudsher een belangrijke rol in de communicatie met God.

  Zet op verlanglijst
  Open Deur - 2018 (9)

  Bijbels boos

  Boosheid komt veel voor in de Bijbel. God ontsteekt in woede. Jezus soms ook. Mensen uit de Bijbel worden boos  – op hun broer, hun volk, hun koning, hun medeleerlingen, op God.

  Maar ook klinkt de oproep om niet boos te blijven, je niet te laten meeslepen door je woede.

  Wat is dat voor boosheid, die bijbelse boosheid? Is dat niet gevaarlijk en achterhaald, een God die boos kan zijn? Zetten teksten vol woede niet aan tot haat en geweld? En wat heeft het voor zin om als mens boos te zijn op God?

   

  Zet op verlanglijst
  Open Deur - 2018 (10)

  Voltooid leven

  Het klinkt mooi: ‘mijn leven is voltooid’ – compleet, als een gave cirkel. Maar veel mensen die hun leven voltooid vinden, bedoelen dat ze wel klaar zijn met hun leven. Ze zijn moe, ze lijden aan het leven en verwachten dat dat alleen maar erger wordt. De dood is misschien wel de enige uitweg.

  Naast duidelijkheid over wat je bedoelt met een ‘voltooid leven’, lijkt het vooral belangrijk om erover te praten: over hoe zinloos je leven voelt, over wat je leven wél de moeite waard maakt en over de dood.

  Zet op verlanglijst

  Download hier de kerstliturgie!

  Een kerstnummer vol verhalen over angst en vertrouwen.

  Verhalen waarin een engel voorbijkomt die je op het goede moment een duwtje in de rug geeft: toe maar, wees niet bang!

  LET OP:

  Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw!

  Vanaf 20 exemplaren: gratis verzending.

  Download hier de kerstliturgie!

  Zet op verlanglijst
  Open Deur - 2018 (11)

  De achtste dag

  De achtste dag is een dag die over het randje van onze tijd valt: een dag die helemaal nieuw is, een nieuwe tijd die aanbreekt.

  Je kunt hem beleven op die momenten waarop je boven jezelf wordt uitgetild, waardoor je verder kunt kijken dan je eigen blikveld. Op die momenten waarop je ogen opengaan voor de eeuwigheid.

  Zet op verlanglijst

  We komen uit het water. We leven van water. We genieten ervan. En we kunnen erin verdrinken.
  Water is bedreiging en redding, staat voor de grens van leven en dood.

  Het staat bol van betekenis. En is ongrijpbaar, altijd stromend…

   

  Met onder andere:

  • Rituelen uit verschillende godsdiensten: van doop tot ritueel bad tot Ganges bedevaart
  • Liedjes van het water - gedichten
  • Wat doet het waterschap? Over water zuiveren en water wegwerken
  • Bijbelse verkenning: levend water – dood water
  • Zeewierspaghetti – duurzaam eten uit het water
  Zet op verlanglijst

  Ga met ons mee op reis langs stenen met een verhaal. Met de weggerolde steen van Pasen als hoogtepunt. Het graf is leeg! Wat onmogelijk leek, kan toch. Wat verstard is, stroomt weer. De rotsen gaan open. Dit nummer wordt vanaf 12 februari geleverd, maar is al wel te bestellen.
  Zet op verlanglijst

  Wat maakt grond tot heilige grond? Is daar iets bijzonders gebeurd? Liggen je voorouders er begraven? Laat God zich daar zien of horen of voelen? Heilige grond behandel je met eerbied en zorg, maar het kan ook een plek worden die je met hand en tand verdedigt tegenover anderen: Afblijven! Dit is van mij, van ons! Mooi en lastig, die heilige grond…
  Zet op verlanglijst

Lijst  Foto-tabel