Winkelen per

Momenteel zoekt u op:

 1. Categorie: Woord & Dienst

Woord & Dienst

Opiniërend magazine voor protestants Nederland. Woord & Dienst informeert, inspireert en opinieert iedere maand de lezer. Dit tijdschrift is uitermate boeiend voor mensen in het kerkenwerk. Middels Woord & Dienst blijft men geïnformeerd over ontwikkelingen op het protestantse erf.

Lijst  Foto-tabel 

  € 5,99
  Een tijdloos maar toch dynamisch onderwerp: gebed. Gerrit Immink bespreekt vele aspecten van gebed. Claartje Kruijff vertelt over het project ‘Onze Vader’, we schetsen diverse vormen van gebed (persoonlijk of in groepsverband), en natuurlijk is er aandacht voor de Week van het Gebed. Aarnoud van der Deijl legt uit wat gebed en protest met elkaar te maken hebben. Poëzie van Hans Andreus, de cartoon en een beeldpagina met citaat van Kierkegaard benaderen het onderwerp op eigen wijze.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  In dit themanummer denken we na over één van de cruciale symbolen en thema’s van het christelijk geloof. Beschouwend, mediterend. Met woorden en beelden. Verder een interview met kunstenaar Jip Wijngaarden, impressie van een pioniersplek in Hilversum en vele andere items.
  Zet op verlanglijst
  Woord & Dienst - 2018 (4)

  Thema: oecumene

  € 5,99
  In 2018 zijn de landelijke én wereldwijde oecumenische beweging jarig. Een mooie aanleiding om de oecumene weer eens onder de loep te nemen. Hoe is het allemaal begonnen? Waar houdt de Raad van Kerken in Nederland zich vandaag mee bezig en wat zijn de uitdagingen voor nu en de toekomst?
  Zet op verlanglijst

  € 5,99

  Hoe je ook denkt over sport, het is een belangrijke factor in onze samenleving. Sport kijken, zelf sporten: wat doet het met ons? Met uiteraard aandacht voor de positieve, inspirerende én minder inspirerende aspecten van dit fenomeen.

  Zet op verlanglijst
  Woord & Dienst - 2018 (8)

  Thema: VEERKRACHT

  € 5,99

  Veerkracht is nodig om te kunnen ademen, bewegen en groeien, en ook om druk of schokken te kunnen verdragen. Maar: er zijn grenzen aan…

  Het thema wordt uitgewerkt met artikelen over burn-out (‘Ondergaan en bovenkomen’), klooster Casella, de veerkracht van bezoekers van Stem in de Stad, en een interview met Heleen Pasma en Annemarie Hagoort over hun boek Jemima, dochter van Job.

  Verder: een interview met Arie Koornneef (directeur ASN Bank), aandacht voor pioniersplek Taste! (Delft), een terugblik op de Conferentie van Europese Kerken, en een column over het belijden van een ‘Schepper van hemel en aarde’ door Sybrand van Dijk.

  Zet op verlanglijst
  Woord & Dienst - 2018 (5)

  Thema: Verlangen

  € 5,99

  Door middel van artikelen, een interview, poëzie en beeld komt het thema ‘verlangen’ aan de orde. Verder een interview met Lenny Geluk-Poortvliet, Tweede Kamerlid (CDA), een persoonlijk verhaal van Nynke Dijkstra over de recente Wereldzendingsconferentie en aandacht voor pioniersplek Crosspoint in Nieuw-Vennep. Rebecca Onderstal schrijft in de rubriek Touché over ‘loslaten’. En natuurlijk de rubrieken met nieuws, boeken, muziek, en de Bijbel, en meer.

  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Wat is een man, wat is een vrouw? Hebben we het dan over lichamelijke kenmerken en/of over hoe iemand zich voelt, of over sociale omgang en cultuur? Wat als je je niet herkent in de geijkte man-vrouwbeelden? In dit nummer pakken we het ingewikkelde onderwerp ‘gender’ op.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Ontvankelijkheid: openstaan voor wat zich aandient, klaar zijn om dat te ontvangen. Eng, maar ook een kans op verrijking. Lastig, maar te ‘trainen’. Deze editie wil uitdagen ontvankelijker in het leven te staan: voor onze naasten, voor wat God geven wil, en voor hem zelf.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Terreur Een thema om stil van te worden, maar niet sprakeloos. Met o.a. verhalen en praktische handvatten van Julia van Rijn en Paul Visser over hoe een kerk of predikant met actuele terreur kan omgaan.
  Zet op verlanglijst
  Woord & Dienst - 2017 (10)

  Armoede in Nederland

  € 5,99
  Wat wordt bedoeld met ‘armoede’? Wie lopen er in Nederland kans om in armoede te raken of blijven?
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Muziek is een geschenk uit de hemel. Maar het is meer dan een lied uit de radio of van een podium dat gevoel bij je oproept. Muziek vraagt interactie, actieve beleving.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Over de geloofsbeleving van kinderen, hun kracht maar ook hun kwetsbare positie. En wat volwassenen voor hen (kunnen) betekenen.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  Genieten is een moetje geworden. Wie niet geniet, faalt. Maar genieten is best lastig. In dit themanummer legt Frank Bosman vooroordelen bloot over christenen en genieten, ook de onderlinge vooroordelen, en houdt hij ons voor dat genieten een gave van God is waarvoor we geschapen zijn. Rolinka Klein Kranenburg beschrijft hoe zij en haar dierbaren genieten van een bijzondere sabbatsviering. Verder een prachtig Afrikaans gebed waarin vreugde de boventoon voert en een column over de zuinige kerkcultuur.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  De hemel Wat staat er in de Bijbel over de hemelvaart van Jezus, maar ook die van andere mensen? Wat en waar is de hemel? Wat betekent de hemel voor ons? Deze vragen komen aan bod in het meinummer van Woord & Dienst.
  Zet op verlanglijst

  € 5,99
  De opstanding van Jezus: ‘echt’ gebeurd of niet? Of maakt het niet uit hoe je daarnaar kijkt? Deze W&D probeert een stapje verder te gaan en voorbij die kwesties te komen. Met: Wim Dekker over de opstanding als ‘voortgaand gebeuren’, Pasen in de Syrisch-Orthodoxe traditie, een paasviering bij Bartimeús en mooie beelden en gedichten. Verder komen aan bod: het houden van diensten zonder predikant, kerk en politiek, spreken/zwijgen over God en de vaste rubrieken over Bijbel, geloof en kerk, boeken en muziek, en activiteiten in kerkelijk/cultureel Nederland.
  Zet op verlanglijst

Lijst  Foto-tabel