Toelichting op de kerkorde

van de protestantse kerk in Nederland

Auteur(s): P. van den Heuvel, F.T. Bos, L.J. Koffeman, B. Wallet, T.M. Willemze, A. Rigters

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 30,00
Om het kerkelijk leven te ordenen en te ondersteunen kent de Protestantse Kerk in Nederland een stelstel van kerkelijke regelgeving, de zogenoemde kerkorde. Iedereen die actief is in de kerk krijgt hiermee te maken.

Gratis verzending binnen Nederland!

Om het kerkelijk leven te ordenen en te ondersteunen kent de Protestantse Kerk in Nederland een stelstel van kerkelijke regelgeving, de zogenoemde kerkorde. Iedereen die actief is in de kerk krijgt hiermee te maken. Om de betekenis en de werking van de kerkorde goed te begrijpen is een toelichting echter onmisbaar.

In 2004 verscheen de eerste toelichting op de kerkorde van de Protestantse Kerk. Sinds de invoering van de kerkorde in 2004 zijn veel bepalingen gewijzigd. Daarom verschijnt de eerste uitgave nu in een geheel herziene en uitgebreide editie. Deze gaat in op vragen uit de praktijk van het kerkelijk leven en bevat ook jurisprudentie van het generale college voor de behandeling van bezwaren en geschillen.

Aan deze toelichting werkten mee: dr. P. van den Heuvel (red.), dr. F.T. Bos, prof. dr. L.J. Koffeman, drs. B. wallet en mr. A. Rigters die het hoofdstuk van mevr. mr. T.M. Willemze heeft herzien.
 
ISBN 9789023926801
Subtitel van de protestantse kerk in Nederland
Aantal bladzijdes 400
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 170 mm
Hoogte 248 mm
Dikte 42 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling