Filosoferen over God

Auteur(s): René van der Rijst

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 8,90
Na al verschillende malen te zijn doodverklaard, is God terug in de moderne filosofie. Zelfs zichzelf 'atheïstisch' noemende filosofen mengen zich in het debat.
Na al verschillende malen te zijn doodverklaard, is God terug in de moderne filosofie. Zelfs zichzelf 'atheïstisch' noemende filosofen mengen zich in het debat. Niet om God eens en voor al het zwijgen op te leggen, maar juist omdat ze iets van waarde hebben ontdekt in de religieuze traditie en soms zelfs in de kerk. Missen we dan toch iets in onze cultuur, waarin God zo langzamerhand behoorlijk naar de rand gedrongen is? Maar wat dan?

In dit deel van de Toer Reeks worden zeven hedendaagse filosofen besproken, die op zeer verschillende, steeds verrassende manieren opnieuw nadenken over God, Christus, geloven en de kerk.

Met bijdragen van Wouter Slob over Alain de Botton; Hein van den Heuvel over Joke Hermsen; Theo Hettema over Richard Kearney; Floris Schleicher over Slavoj Žižek; Gerard Numan over Peter Sloterdijk; en René van der Rijst over Gianni Vattimo en Alain Badiou.

René van der Rijst is theoloog en protestants predikant te Haarlem. Hij is eindredacteur van dit boek.


 
ISBN 9789023971191
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 92
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 9 mm
NUR code 730
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Zeer de moeite waard omdat op toegankelijke wijze inzicht wordt gegeven in een zeer actuele trend in de hedendaagse filosofie.

NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling