Geloven op ooghoogte

iconen-geschiedenis, schoonheid, betekenis

Auteur(s): Alfred C. Bronswijk

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 9,90
In dit nieuwe deel in de Toer Reeks leert de auteur de lezer met nieuwe ogen naar iconen kijken.Hoewel iconen onlosmakelijk zijn verbonden met de spiritualiteit van het oosters-orthodoxe christendom, wekken ze ook in het westerse christendom veel belangstelling. Ongetwijfeld door hun ingetogen schoonheid en door hun veelzeggendheid-zonderwoorden.Alfred C.
In dit nieuwe deel in de Toer Reeks leert de auteur de lezer met nieuwe ogen naar iconen kijken.

Hoewel iconen onlosmakelijk zijn verbonden met de spiritualiteit van het oosters-orthodoxe christendom, wekken ze ook in het westerse christendom veel belangstelling. Ongetwijfeld door hun ingetogen schoonheid en door hun veelzeggendheid-zonderwoorden.
Alfred C. Bronswijk laat de lezer op een verrassende manier naar iconen kijken. Hij gaat in op de (kerk-) geschiedenis achter de iconen, de bijbelse symboliek, de theologie en de artistieke kant van de gewijde iconenkunst. Belangrijke voorstellingen legt hij uit aan de hand van eigentijdse iconen, opgenomen in een kleurenkatern. Door de toegevoegde gesprekshandleiding is dit boek een uitstekend middel om samen met anderen de schoonheid en de boodschap van iconen te ontdekken.
 
ISBN 9789023924029
Subtitel iconen-geschiedenis, schoonheid, betekenis
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 201 mm
Dikte 10 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Alfred C. Bronswijk