Per missie

pionieren rond de kerk

Auteur(s): René van der Rijst, Annelies Bouwman

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 8,90
Pionieren is één van de trends in kerkelijk Nederland. Maar wat is het en waarom is het belangrijk?Dit deel van de Toer Reeks wil helpen bij de noodzakelijke bezinning op dit kerkelijk pionieren.De auteurs reiken concrete voorbeelden aan en willen anderen stimuleren om ook te gaan experimenteren.
Pionieren is één van de trends in kerkelijk Nederland. Maar wat is het en waarom is het belangrijk?

Dit deel van de Toer Reeks wil helpen bij de noodzakelijke bezinning op dit kerkelijk pionieren.
De auteurs reiken concrete voorbeelden aan en willen anderen stimuleren om ook te gaan experimenteren. Daarbij wijzen ze op de belangrijke vragen die om de hoek komen kijken wanneer een gemeente wil pionieren.
De toegevoegde gespreksvragen achter ieder hoofdstuk maken dit boek bijzonder bruikbaar voor bespreking in kringen, commissies of kerkenraden.

Aan dit boek werkten mee: Nynke Dijkstra-Algra, Nadine van Hierden, Martijn van Laar, Arjan Markus, Rebecca Onderstal en Rob Visser. De redactie was in handen van Annelies Bouwman en René van der Rijst.

De Toer Reeks bestaat uit kleine krachtige boeken die het gesprek in de gemeente over allerlei thema's willen stimuleren en verdiepen.
De redactie is in handen van drs. Annelies Bouwman- Meeuse, drs. Hanna van Dorssen en ds. René van der Rijst.
 
ISBN 9789023970491
Subtitel pionieren rond de kerk
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 8 mm
NUR code 712
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

René van der Rijst, predikant te Haarlem-Noord en Spaarndam, voorzitter van Op Goed Gerucht én medesamensteller van het boekje uit de bezinningsreeks Toer, is realistisch over de vraag waarom het pionieren zo’n vlucht heeft genomen. ‘Het is voor een deel uit noodzaak dat er gepionierd wordt. Ledentallen lopen terug, oude vormen spreken niet meer aan. Maar het is toch vooral omdat hierin de roeping van kerken gestalte krijgt. De kerk is er immers niet voor zichzelf, de kerk is er voor de wereld.’

Friesch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van René van der Rijst, Annelies Bouwman