Uw koninkrijk kome wat komt

met de jood Jezus op weg naar Pasen

Auteur(s): Anne Marie Booij

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 9,50
Jezus' rotsvaste vertrouwen in Gods koningschap over deze aarde bepaalt zijn gang naar Pasen.De evangelisten getuigen dat zijn inzet diep is geworteld in zijn joodse achtergrond.In dit boek komen bekende teksten over het lijden, sterven en opstaan van Jezus aan bod. De auteur benadert deze teksten met aandacht voor de joodse vertelwijze.
Jezus' rotsvaste vertrouwen in Gods koningschap over deze aarde bepaalt zijn gang naar Pasen.De evangelisten getuigen dat zijn inzet diep is geworteld in zijn joodse achtergrond.
In dit boek komen bekende teksten over het lijden, sterven en opstaan van Jezus aan bod. De auteur benadert deze teksten met aandacht voor de joodse vertelwijze. Dit werpt een ander licht op deze verhalen. We krijgen meer oog voor de joodse achtergrond van Jezus' werk op aarde, zijn rotsvaste inzet voor Gods koningschap op deze aarde en zijn oproep tot omkeer. Bij de joodse achtergrond hoort het besef dat niemand de wijsheid in pacht heeft, maar dat je samen aan het leren bent.Dit boekje zet aan tot gesprek met elkaar over de tekst. Het kan worden gelezen in de Veertigdagentijd of Lijdenstijd.

Anne Marie Booij (1954) is voorganger bij het leerhuis de Valkenburcht in Maarsbergen. Zij is als geestelijk verzorger verbonden aan een organisatie die ondersteuning en zorg verleent aan mensen met een beperking.
 
ISBN 9789023928546
Subtitel met de jood Jezus op weg naar Pasen
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 128 mm
Hoogte 202 mm
Dikte 10 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Anne Marie Booij