UitvaartWijzer

gedachten, handreikingen en teksten bij dood en uitvaart

Auteur(s): Aart Mak

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 20,99
Meer dan ooit willen we dat de uitvaart van onze geliefde, vader of goede vriendin, op persoonlijke wijze gebeurt - persoonlijk en echt. Gevoelens mogen benoemd worden.

Gratis verzending binnen Nederland!

Meer dan ooit willen we dat de uitvaart van onze geliefde, vader of goede vriendin, op persoonlijke wijze gebeurt - persoonlijk en echt. Gevoelens mogen benoemd worden. Wij zijn kinderen van een tijd waarin we geraakt willen worden en het verdriet willen beleven, samen, ook liefst met een glimlach.

Dat vraagt veel van hen die uitvaarten vormgeven en begeleiden. Dit boek wil hen daarbij helpen.
Het begint met een beschrijving van de huidige uitvaartcultuur. Wat is gebruikelijk en wordt veel gevraagd? Een aantal bijzondere voorbeelden uit de praktijk illustreren deze beschrijving.
Het grootste deel van het boek bevat teksten en voorbeelden, aanwijzingen en praktische suggesties voor het vormgeven van een uitvaart. Teksten en verhalen die oud en modern zijn, christelijk en hedendaags spiritueel, bevlogen en nuchter.
Ook is er een overzicht opgenomen van wat nodig is om een uitvaart voor te bereiden.

De UitvaartWijzer is een handreiking voor mensen die bij dood en uitvaart betrokken worden, als uitvaartleider, voorganger, ritueelbegeleider of spreker. Het is praktisch en nodigt uit tot verder denken.

Aart Mak is predikant bij de stichting Kerk Zonder Grenzen. Eerder schreef hij over deze materie Met stomheid geslagen? Nieuwe taal en gebruiken bij uitvaarten (2006). Bovendien richtte hij met anderen MomenTaal op, een team van mensen dat ondersteunt en voorgaat bij onder andere uitvaarten
 
ISBN 9789023970149
Subtitel gedachten, handreikingen en teksten bij dood en uitvaart
Aantal bladzijdes 174
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 145 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 16 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum

Het boek van Aart Mak is een rijke bron, niet alleen voor voorgangers en uitvaartleiders, maar ook voor mensen die willen nadenkenover het eind van het leven, een passend afscheid en de daarbij passende gebeden, liederen en rituelen.

Reformatorisch Dagblad

 

Dit boek helpt professionals die bij dood en uitvaart betrokken worden. Een deel is bespiegelend en nodigt – mede aan de hand van casussen – uit tot (verder) denken. Het grootste deel is praktisch van aard. Het bevat nuttige aanwijzingen, handreikingen, teksten (al dan niet Bijbels), gedichten en verhalen die gebruikt kunnen worden… Deze wegwijzer zal zeker diegenen van pas komen die weinig kennis (meer) hebben van religie en de Bijbel.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling