Van god gesproken

over religieuze taal en relationele theologie

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 30,25
Wat betekent het dat een mens staat in de God-mensrelatie? Kunnen wij over God spreken zoals wij spreken over waarneembare objecten binnen of buiten ons?

Gratis verzending binnen Nederland!

Wat betekent het dat een mens staat in de God-mensrelatie? Kunnen wij over God spreken zoals wij spreken over waarneembare objecten binnen of buiten ons? Volgens Luco van den Brom heeft de theologie - zowel de orthodoxe als de liberale - zich in de laatste decennia te veel verschanst in een realistisch denken over God. Anders dan een godsdienstwetenschapper is de theoloog, de mens die over God spreekt, ook altijd zelf betrokken in de God-mensrelatie.

Ter gelegenheid van het afscheid van Luco van den Brom als hoogleraar christelijke geloofsleer en christelijke ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit verschijnt deze bundel. Hierin reflecteren een achttiental vrienden en collega's op verschillende aspecten van de relationele theologie. De artikelen zijn gecentreerd rond drie aandachtsvelden: relationele theologie en trinitarisch spreken over God, religieuze taal en de vraag naar waarheid, en theologie in wetenschap, samenleving en kerk. De bundel bevat zowel Nederlandstalige als Engelstalige artikelen en tevens een bibliografie van Luco van den Brom.
Onder redactie van Theo Boer, Heleen Maat, Alco Meesters en Jan Muis.
 
ISBN 9789023920472
Subtitel over religieuze taal en relationele theologie
Aantal bladzijdes 256
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 17 mm
NUR code 706
Imprint Boekencentrum

Kunnen we spreken over God zonder een geloofsrelatie met Hem, dat wil zeggen: alleen abstract en rationeel? Volgens prof. dr. Luco J. van den Brom, die deze maand afscheid nam als hoogleraar van de Protestantse Theologische Universiteit van Utrecht, is dat onmogelijk.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling