Van Monnica naar mater Sapienta

over de mystagogische functie van het moederschap van God en het geestelijk moederschap in de werken van Augustinus

Auteur(s): Kitty Bouwman

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Dit product zal niet verschijnen en kan niet worden besteld.

€ 34,90
In de werken van Augustinus vinden we personificaties van het goddelijke moederschap en personen die gestalte geven aan het geestelijke moederschap. Deze studie brengt in kaart welke functie zij hebben bij de inwijding in de geheimen van God.Monnica, de moeder van Augustinus, speelde een belangrijke rol in zijn leven.

Gratis verzending binnen Nederland!

In de werken van Augustinus vinden we personificaties van het goddelijke moederschap en personen die gestalte geven aan het geestelijke moederschap. Deze studie brengt in kaart welke functie zij hebben bij de inwijding in de geheimen van God.

Monnica, de moeder van Augustinus, speelde een belangrijke rol in zijn leven. In de Belijdenissen, zijn spirituele autobiografie, plaatst hij aspecten van haar moederschap op de voorgrond, die hij betrekt op God. Daarin wordt haar geestelijk moederschap zichtbaar.


Kitty Bouwman (1957) studeerde theologie met veel aandacht voor spiritualiteit en mystiek en is werkzaam als geestelijk begeleidster en docent spiritualiteit. Als stadmonnik leeft ze op het Begijnhof.
 
ISBN 9789023928355
Subtitel over de mystagogische functie van het moederschap van God en het geestelijk moederschap in de werken van Augustinus
Aantal bladzijdes 450
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
NUR code 700
Imprint Boekencentrum academic

Schrijf uw eigen beoordeling