Veelgestelde vragen

1. Bestellen

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Normaal gesproken worden bestellingen indien voorradig binnen 48 uur uitgeleverd (2 werkdagen), de levering kan dus per bestelling verschillen. De levering van een special zoals gesigneerd boek duurt ongeveer tussen 2 en 4 werkdagen. Voor bestellingen naar België houden wij als leidraad 1 à 2 extra werkdagen aan.

Ik heb een product besteld en zou dat al in huis moeten hebben, maar ik heb nog niets ontvangen.
Controleer allereerst de volgende zaken:

  1. Sommige producten zijn tijdelijk niet leverbaar. Indien dat het geval is, wordt dat vermeld bij de productinformatie op de webshop.

  2. De webshop levert alleen producten uit nadat de betaling succesvol is ontvangen. Als je betaling gelukt is, heb je hierover een bevestiging per e-mail ontvangen.

Indien bovenstaande punten niet van toepassing zijn, neem dan contact op met onze klantenservice.

Moet ik een account aanmaken om te bestellen in de online boekwinkel?
Nee, je hoeft geen account aan te maken om te kunnen bestellen. Ook zonder in te loggen kun je een bestelling plaatsen. Met een account gaat bestellen en betalen in de toekomst wel sneller en makkelijker! Bovendien kun je je bestelling volgen als je een account hebt.

Zijn de prijzen op de site met of zonder btw?
Alle prijzen van alle producten op Boekenwereld.com zijn inclusief btw.

Worden er extra kosten in rekening gebracht bij mijn bestelling?
Er worden geen extra kosten berekend bij je bestelling. Louter de verzend- en servicekosten voor achteraf betalen worden berekend en zijn zichtbaar op de gegevenspagina voordat je je bestelling plaatst. Deze verzendkosten bedragen €1,95 voor alle verzendingen.

 

2. Betalen

Betaal ik veilig bij deze webshop?

Ja, Boekenwereld.com werkt samen met DocData om de betalingen veilig te laten verlopen.

Kan ik achteraf betalen?

Ja, bij een betaling middels Afterpay kan je achteraf betalen.

 

3. Levering

Levertijd?
Alle bestellingen van Boekenwereld.com worden verstuurd via PostNL.

Wanneer een pakket niet bij jou of de geadresseerde afgeleverd kan worden, wordt het bij de buren aangeboden. Als het pakket ook bij de buren niet afgeleverd kan worden, wordt het de volgende dag nog een keer aangeboden. De kans is dus aanwezig dat de zending dan een dag later wordt ontvangen door de geadresseerde.

Als de geadresseerde en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, dan wordt er door de medewerker van PostNL een bericht in uw brievenbus achtergelaten. Daarop staat bij welk postkantoor of PostNL Servicepunt je of de geadresseerde het pakket kan ophalen. Hiervoor heb je drie weken de tijd.

Ander bezorgadres opgeven
Boekenwereld.com maakt het mogelijk om op elk gewenst adres je bestelling af te leveren. Tijdens het plaatsen van je bestelling kan je elk gewenst afleveradres invoeren. Na de afronding van je bestelling is een adres wijzigen alleen mogelijk na contact met onze klantenservice en mits de bestelling nog niet klaar staat voor verzending.

 

4. Ruilen/retourneren

Kan ik een bestelling zonder kosten retourneren?
Je kan alle bij Boekenwereld.com gekochte artikelen zonder opgave van redenen retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Het artikel wordt alleen retour geaccepteerd als het in de originele staat en indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij je om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren. Wanneer je binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen gebruik maakt van het retourrecht, wordt de koopovereenkomst nietig en worden de reeds gedane betalingen na de terugname van de geleverde artikelen binnen 14 dagen terugbetaald. Deze termijn start op het moment dat je het artikel terugstuurt, of aangeeft terug te gaan sturen. Mocht je gebruik willen maken van het recht op herroeping, maak dan gebruik van het Europees modelformulier voor herroepingsrecht, welke je hier kunt vinden.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Boekenwereld.com niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Het retouradres is:
KCC VBK Media
t.n.v. Boekenwereld.com
Postbus 13288
3507 LG Utrecht

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

5. Digitale producten

Digitale producten, bijvoorbeeld patronen van Craftlab, worden als PDF beschikbaar gesteld. Elke computer / tablet  met een PDF reader (bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader) kan deze producten lezen. De documenten zijn niet beveildigd maar er heerst wel auteursrecht op. Verspreiding of kopiëren van deze producten is niet toegestaan.

 

6. Overige vragen

Ik kan het product van mijn keuze niet meer vinden in deze online boekwinkel?
Als je het product van jouw keuze niet meer in de webshop ziet staan, en je deze ook niet kunt vinden middels de zoekmachine, kan het zijn dat het product definitief is uitverkocht. Wanneer een product definitief uitverkocht is, wordt deze verwijderd uit ons assortiment.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht?
Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

Garantie en non-conformiteit
Boekenwereld.com hanteert de standaard wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Is dat bij u niet het geval? Dan zorgen wij voor een passende oplossing. Denk hierbij aan terugbetaling of vervanging afhankelijk van het product. Indien u aanspraak wilt maken op de garantie neem dan contact op met onze klantenservice voor de verdere afhandeling. Let op: De wettelijke garantie geldt alleen voor consumenten en dus niet voor zakelijke klanten.

 

7. Staat jouw vraag hier niet bij?

Mocht je vraag niet beantwoord zijn dan verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch te bereiken op 088 700 2780  (beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 -12.00) of schriftelijk door een e-mail te sturen naar webshop@boekencentrum.nl.

 

Tijdschriften:

Tijdschriften worden binnen drie werkdagen per post bezorgd. 

 

Producten die niet direct uit voorraad leverbaar zijn

Boeken die nog moeten verschijnen, worden op dag van verschijnen aan u toegezonden. U kunt deze boeken al wel reserveren. Op de productpagina leest u wat de verwachte verschijningsdatum is.

 

Voor boeken die speciaal voor u worden geproduceert, zogenaamde Printing-On-Demand-boeken, gelden de volgende levertijden:

Maandag tot en met donderdag voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis; op vrijdag voor 15:00 uur besteld, de volgende dag in huis.
In het weekend voor zondag 21:00 uur besteld, dinsdag in huis.

Hoewel wij elke dag ernaar streven deze bezorgtermijnen waar te maken, kunt u aan deze bezorgtemijnen geen rechten ontlenen. 

 

Waar kan ik terecht met een algemene vraag?
Heeft u een vraag over bijvoorbeeld: een van onze uitgaven, onze dienstverlening, de verkrijgbaarheid van onze uitgaven in uw regio, etc. neem dan contact op met onze afdeling verkoop binnendienst. Wij zijn u graag van dienst. Mail naar webshop@boekencentrum.nl

 

Hoeveel pakketjes ontvang ik? 

We streven ernaar uw bestelling zo efficiënt mogelijk te verpakken. Bij bestelling van meerdere exemplaren kunnen wij echter niet op voorhand aangeven hoeveel pakketjes u ontvangt.

 

Houdt u met een combinatiebestelling van een boek en een tijdschrift er rekening mee dat het tijdschrift altijd separaat wordt verzonden. U ontvangt in dat geval dus altijd een extra pakketje.

 

Waar kan ik terecht met mijn klacht?

In elke organisatie worden fouten gemaakt. Ook bij ons gaat er wel eens iets mis. Heeft u een klacht, neem dan contact op met onze afdeling verkoop binnendienst. In overleg met u zoeken we vervolgens naar een goede oplossing voor u en bedenken we hoe we de fout voortaan kunnen voorkomen. U kunt uw klacht mailen naar onze afdeling verkoop binnendienst. Mail naar verkoop@boekencentrum.nl.

 

Ik heb een goed idee. Hoe kan ik hierover met jullie in contact komen?
Wilt u iets organiseren rond een van onze uitgaven of met een van onze auteurs? Of heeft u een heel ander idee dat verband houdt met onze uitgaven of dienstverlening? Wij denken graag met u mee. Mail uw idee naar onze afdeling Marketing & Communicatie: marketing@boekencentrum.nl

 

Ik zie een fout op deze website. Wie kan ik hierover mailen?
Wij zijn u zeer erkentelijk wanneer u ons informeert over onjuistheden op deze website. Op deze manier zijn wij in staat fouten te herstellen of de werking van de website te verbeteren. Mailt u uw opmerking s.v.p. naar onze webmaster: webmaster@boekencentrum.nl

 

Worden de boeken van Boekencentrum Uitgevers op duurzame wijze geproduceerd?
Bij de productie van onze boeken wordt gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid. Ook is het papier 100% chloor- en zwavelvrij geproduceerd.