Verbindend vieren

spelen met vormen en stijlen in de eredienst

Auteur(s): Klaas-Willem de Jong

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 15,99
Liederen uit verschillende tradities, filmpjes van YouTube, drama - het komt in menige protestantse kerkdienst voor samen met traditionele vormen als preek en gebed. De klassieke orde van dienst dreigt te bezwijken onder deze veelvormigheid, de auteurs van dit boek gaan daarom terug naar de bron.
Liederen uit verschillende tradities, filmpjes van YouTube, drama - het komt in menige protestantse kerkdienst voor samen met traditionele vormen als preek en gebed. De klassieke orde van dienst dreigt te bezwijken onder deze veelvormigheid, de auteurs van dit boek gaan daarom terug naar de bron. In de liturgie vertelt de christelijke gemeente het verhaal van Gods bevrijdend handelen in Jezus Christus, waarvan zij zelf onderdeel is. Dat alles verbindende verhaal heeft een eigen spanningsboog. De uitwerking ervan kan gevarieerd zijn, met een filmpje, een seculier lied, een interactieve aanpak of een ingetogen aanbiddingslied. Dat kan binnen een orde van dienst, maar noodzakelijk is het niet.
Verbindend vieren is geen afgeronde theologische verhandeling, maar een eerste theologische verkenning van deze benadering van de liturgie. Het biedt tal van praktische voorbeelden en daagt u uit de kerkdienst met andere ogen te bekijken en zelf aan de slag te gaan.
 
ISBN 9789023926900
Subtitel spelen met vormen en stijlen in de eredienst
Aantal bladzijdes 144
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 14 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

De bundel Verbindend vieren kan misschien het beste worden beschouwd als een werkboek voor protestants-christelijk Nederland. Het zou kunnen uitgroeien tot een multimediaal werkboek, dat een platform schept voor het delen van ervaringen en voor gesprek over liturgie.

Tjeerd de Boer voor Het Goede Leven

 

De bundel Verbindend vieren kan misschien het beste worden beschouwd als een werkboek voor protestants-christelijk Nederland. Het zou kunnen uitgroeien tot een multi-mediaal werkboek, dat een platform schept voor het delen van ervaringen en voor gesprek over liturgie.

Het goede leven

 

Schrijf uw eigen beoordeling