Verdriet is een werkwoord

Auteur(s): Margriet van der Kooi

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 14,99
Rouwen om het verlies van een geliefde, je baan, je gezondheid. Verdriet hebben omdat je kinderloos of single bent.
Rouwen om het verlies van een geliefde, je baan, je gezondheid. Verdriet hebben omdat je kinderloos of single bent. Niemand heeft gestudeerd voor verdriet hebben en rouwen. Toch krijgen we er allemaal mee te maken.
Er zijn mensen die zeggen dat het een weg is die je moet afleggen, maar verdriet lijkt vaak meer op een doolhof. Of een wenteltrap: soms denk je dat je in het - zelfde kringetje ronddraait, maar als je goed kijkt, verandert het perspectief toch. Rouwen is een persoonlijk antwoord op leed. Niemand kan je voorschrijven hoe het moet, maar er zijn wel een paar dingen die kunnen helpen.Daarover gaat dit boek. Het is bedoeld als steun, om je eigen weg te vinden in het onherbergzame land van verdriet. Er komen veel mensen aan het woord die ervaring hebben met verdriet en een weg zochten om verder te gaan.De auteur houdt zich daarbij vast aan de Grote Verhalen uit de christelijke traditie die al eeuwenlang richting wijzen. Die geven geen antwoord op alle vragen over kwaad en lijden, maar bevatten wel genoeg antwoord om het met deze vragen uit te houden.
 
ISBN 9789023926337
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 112
Bindwijze Paperback
Druk 4
Taal Nederlands
Breedte 170 mm
Hoogte 170 mm
Dikte 13 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een bijzonder fijngevoelig en troostvol boek.

Maandblad Reveil

 

Margriet van der Kooi werkt als geestelijk verzorger in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en een regionaal Psychiatrisch Centrum. Ze schreef een fijnzinnig boekje dat de neerslag is van vele jaren pastoraal werk. Dit boekje zou ik wel aan verdrietige mensen willen schenken.

Christelijke weekblad

 

Van de uitdrukking Je verdriet een plekje geven moet ziekenhuispastor Margriet van der Kooi niet veel hebben. Het doet geen recht aan de alomvattende klus die je te doen krijgt.

Nederlands Dagblad

 

Je kent het gevoel zelf misschien ook wel: dat je van verdriet niet meer weet welke kant het opmoet. Waar je ook kijkt, waar je jezelf ook heen wendt: altijd maar dat verdriet en er lijkt geen verandering in te komen. Dat is meteen de boodschap die je vanaf de voorkant van het boekje ‘Verdriet is een werkwoord‘ van Margriet van der Kooi tegemoet komt. Verdriet gaat niet meer weg; dat slijt niet; verdriet verwerk je niet door een vastgesteld aantal stappen; dat blijft maar doorgaan. Dat lijkt nogal hopeloos en zonder uitzicht; met een wenteltrap naar boven die nooit meer eindigt; zelfs niet in een lichtende hemel, waar je kunt schuilen en niemand je even ziet; weg van alle vragen; weg van de schaamte; weg van de druk van verwachtingen die je niet meer waar wilt maken. En dat is nu net niet de boodschap van dit prachtige boek. De boodschap van Margriet van der Kooi wordt kernachtig samengevat in wat Nicholas Wolterstorff in ‘Lament for a Son‘ (waarop ik overigens door het lezen van Van der Kooi stuitte) na de dood van zijn zoon ontdekte in Matteüs 5 : 4, “Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden“. Juist omdat ze treuren, kunnen ze getroost worden. Juist omdat ze hun verdriet niet wegstoppen in een ver hoekje van hun hart, staan zij open voor troost; omdat ze met dat geuite verdriet aangeven getroost te willen worden (zoals degenen die vanwege de gerechtigheid worden vervolgd, het koninkrijk van de hemel in mogen gaan; vervolgd als ze zijn, beseffen ze als geen ander dat dat koninkrijk hen verlichting van hun vervolging kan geven).

kadmosb op Theoblogie

 

Dit boek is bedoeld als steun bij het vinden van je eigen weg in het onherbergzame land van verdriet. Het is geen zelfhulpboek en geeft ook niet één manier om met rouw en verdriet om te gaan. De verhalen geven richting en soms antwoord op vragen die je niet wilt stellen. Het is op een liefdevolle en invoelende manier geschreven. Attent, 3 – 2017

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Margriet van der Kooi