Verraad in Haarlem

Auteur(s): Judith Janssen

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 13,99
Wat doe je als je ontdekt dat je vriend en buurjongen een geheim heeft?Wat doe je als je klasgenoot misschien wel jullie eigen meester verraden heeft?Wat doe je als je eigen zusje wordt bedreigd en gevaar loopt?Haarlem, 1943. Het is oorlog, en het leven van Teun verandert totaal wanneer hij ontdekt dat zijn buurjongen Jaap iets in zijn schild voert.
Wat doe je als je ontdekt dat je vriend en buurjongen een geheim heeft?
Wat doe je als je klasgenoot misschien wel jullie eigen meester verraden heeft?
Wat doe je als je eigen zusje wordt bedreigd en gevaar loopt?

Haarlem, 1943. Het is oorlog, en het leven van Teun verandert totaal wanneer hij ontdekt dat zijn buurjongen Jaap iets in zijn schild voert. Zijn speurwerk brengt hem op het pad van een bijzondere Haarlemse familie, opa Ten Boom en zijn dochters Corrie en Betsie. Maar zijn deze vriendelijke en rustige mensen wel zo onschuldig als ze lijken? Langzaamaan lijkt alles erop te wijzen dat ze diep in het verzet zitten, en wat begon als een spannend avontuur wordt een levensgevaarlijke onderneming, die hem dwingt om moeilijke keuzes te maken. Zal Teun de held zijn die hij hoopt te zijn wanneer het er werkelijk op aan komt? En wat moet hij doen als alles mis loopt en het misschien wel zijn schuld is?

Een spannende jeugdroman over oorlog, verzet en gewone mensen die bijzondere dingen kunnen doen, omdat ze geloven in een overwinning die niet van mensen komt.
Voor jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Judith Janssen (1969) schrijft historische jeugdromans. Van haar hand verscheen ook 'Storm!', genomineerd voor beste christelijke kinderboek van 2012.
 
ISBN 9789023994688
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Hardback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 156 mm
Hoogte 233 mm
Dikte 21 mm
NUR code 283
Imprint Mozaïek Junior

Zeer aan te raden boek! Afhankelijk van visie op Taalgebruik en Moraal/Sfeer

Boekenwurm

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Judith Janssen
Storm!
€ 11,99